Mezi 12 soutěžícími byly poměrně značné rozdíly, protože poslední jich zvládl pouze pět. Knedlíky si účastníci soutěže nazvané Hatínské knedlíky podlévali omastkem a jedli k nim zelí.
Pořadatelé připravili podle nájemkyně hostince Jitky Knapíkové celkem 210 knedlíků se slaninou. Ty, které nesnědli účastníci soutěže, pak s velkou chutí zkonzumovalo sto padesát diváků.
Historie závodů v pojídání zhruba šedesátigramových špekových knedlíků se začala na Jindřichohradecku psát již v roce 1994. Nápad se zrodil v hlavě Josefa Štoidla, který třikrát vyhrál obdobnou soutěž v dolnorakouském Hirschenschlagu, kde udivil snědením 23 stogramových tyrolských knedlíků. Původně se jedlíci scházeli v hostinci Emila Knapíka v Jindřiši, nyní tuto tradici dále rozvíjí jeho dcera.
Vítěz druhého ročníku soutěže v pojídání špekových knedlíků Michal Kreuzer z Veselí nad Lužnicí |