"Vaříme recept z pořadu Prostřeno nazvaný Slepice v červeném oleji a myslím, že nám s Janou celkem jde," pochlubil se Václav Vydra.
Kulinářskou show předvedli v pražské Ikee už před týdnem, v neděli se zastavili v Brně. Ohlasy návštěvníků jsou prý tak velké, že prodejce nábytku zařadí tento recept na menu ve svých restauracích až do konce května. Jeho přípravu si tam ovšem neberou na starosti známí herci, ale zkušení šéfkuchaři. "Možná je to tak pro ty strávníky lepší," směje se Jana Boušková.
Prostřeno na cestáchSlepice v červeném oleji (4 porce) Suroviny: slepice (1 ks), sojová omáčka, chilli olej červený, Postup: Slepici uvaříme ve vodě do měkka, až rozvaříme (nesolíme). Slepici zbavíme kůže, kostí a chrupavek. Maso natrháme na drobné kousky a necháme vychladnout. Do vychladlého masa přidáme dle chuti sojovou omáčku, plnotučnou hořčici a červený chilli olej (případně slunečnicový olej s orestovanými chilli papričkami). Vše promícháme a přidáme trochu bílého vína. V případě, že je pokrm suchý, povolíme ho trochou vývaru. Ideální je nechat tuto směs odležet do druhého dne. Servírujeme s plátky čerstvého chleba. |
Zajímavostí rovněž je, že manželé mají před každým natáčením komentářů k Prostřeno vlastní rituál. Pravidelně si totiž kupují speciální pomazánku, která se zřejmě podepisuje i na kvalitě jejich zvukových příspěvků.
"Nevím, jestli to můžu říct, ale vždycky před natáčením jíme speciální tvaroh s konopím," přiznal Vydra. "Je to takový speciální pokrm, který si normálně kupujeme na benzinkách, takže je určitě legální. Jsou v něm totiž jen konopná semínka," dovysvětlila pohotově hercova manželka.