Popcorn stokrát jinak

-
Oblíbený popcorn si dnes dokáže vyrobit každé dítě. Stačí rozpálit olej, nasypat na dno zrnka kukuřice a za chvíli je hotovo. Pak už zbývá jen posolit či posypat cukrem, případně polít rozpuštěným máslem. Jednou jsem místo obyčejné soli vyzkoušela polévkové koření a bylinky. Popcorn sklidil úspěch, a tak jsem experimentovala dále. Sladkou variantu jsem obohatila kakaovým práškem, skořicí, rozehřátou čokoládou (výborně se hodí i různé dortové polevy)... Zkusila jsem také při pražení mezi kukuřici zamíchat na malé kostičky nakrájené kousky tvrdého ovoce (to ovšem musí být tvrdší, třeba jablka nebo broskve), které tím získalo zvláštní chuť. Upraženou kukuřici dochucujte ihned po upražení, třeba na plechu, přidávané pochutiny se tím rozloží rovnoměrněji a koření se na popcornu lépe udrží..

Paní Skálové posíláme honorář 250 korun.