Ochutnejte čokoládového broučka, je skvělý

Londýňané objevili novou pikantní a přitom zdravou pochoutku. Posledním výkřikem výživné a přitom nízkotučné stravy jsou mravenci, cvrčci a škorpioni opečení dozlatova a obalení v čokoládě. S nápadem prodávat čokoládové brouky, broučky a ostatní hmyz přišel londýnský šéfkuchař Todd Dalton. Sám tuto pochoutku objevil během cestování po Asii a Střední Americe.

Jak uvedla agentura Reuters, prodal Dalton od loňského prosince na pět tisíc kusů neobvyklé cukrovinky.

"Hmyz je velmi bohatý na proteiny a přitom má nízké procento tuku. Bílkovin je v něm víc, než v jakémkoli masu či rybách, které běžně konzumujeme," tvrdí Dalton.

Své křupavé čokoládové dobrůtky prodává za tři až tři a půl libry a brzy prý s nimi zkusí štěstí i v obchodech v Mnichově či Curychu.

Že by právě tohle bylo řešení na nemoc šílených krav i se slintavkou a kulhavkou dohromady? Obyvatelé panelákových bytů v nové receptuře možná najdou inspiraci, jak naložit s nezvanými mravenci faraony.

,