Svůj náskok oproti předešlému roku přitom ještě o krajíc na každého obyvatele zvýšili. Vyplývá to z údajů, které v Berlíně zveřejnilo německé sdružení pro výzkum obilnin a výrobků z nich.
"Němci jsou prostě fandové na chleba," prohlásil šéf sdružení Heiko Zentgraf. Vedle vlastního chleba, který má na 300 druhů, jsou oblíbené také žemle, rohlíky, preclíky a různé krajové speciality.
Za jeden den Němci snědí v půrměru 233 gramů slaného pečiva, což jsou zhruba čtyři krajíce chleba a jedna žemle.
Mezi největší konzumenty chleba a pečiva patří obyvatelé jihoněmeckých zemí Bavorska a Bádenska-Württemberska, a poté středoněmecké země Duryňska a Saska.
Za potěšující lze označit fakt, že stále roste obliba tmavých (žitných) a celozrnných druhů chleba a pečiva, které jsou z hlediska výživy vyváženější a proto zdravější.