"Zaujala mě jednoduchost přípravy. Veškeré umění spočívá v tom, jak a co přesně okořenit, v jaké posloupnosti a přesně vědět, jak dlouho se mají steaky na pánvi připravovat. Nutno podotknout, že hlavním základem, což potvrdí každý kuchař, jsou špičkové potraviny," popisuje netradiční oslavu herec Tomáš Matonoha, který službu "šéfkuchař u vaší plotny", využil vůbec poprvé.
"Probíhalo to opravdu jednoduše. Přišel sympatický argentinský kuchař. Nachystal si dovezené potraviny, nádobí a pustil se do práce. Dá se říci, že jsem se celé dvě hodiny nehnul z kuchyně," pokračuje herec.
"Všichni samozřejmě chodili nakukovat také, ale vzhledem k tomu, že nesledovali pozorně celý proces, tak zatím jediný z naší rodiny, kdo ví, jak se připravuje argentinský oběd, jsem já. Navíc výhodou celé party bylo to, že jsme si všichni mohli v klidu užívat odpoledne jako v restauraci a o nic se nestarat. Velkou výhodou je, na což v Čechách nejsme zvyklí, že kuchař, který k vám přijde vařit domů, nejenže uvaří, ale vše po sobě beze zbytku uklidí."
Na svou chvíli, kdy si sám připraví speciality, nemusel Tomáš Matonoha čekat dlouho. Jak přiznal, nové znalosti uvedl do praxe den po oslavě. A prý se povedlo.
"Hned druhý den jsem šel koupit speciální mřížkovanou pánev a ze zbytků argentinského masa jsem udělal večeři. Samozřejmě byla vynikající. Nechybělo ani víno, které si nechávám vozit domů od vinného klubu. Má to tu výhodu, že ušetříte čas."
Netradiční narozeninovou oslavu si herec Tomáš Matonoha užíval po boku své ženy, herečky Lucie Benešové.