- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Taky jsem jednou shlédla jeho pořad...a je opravdu spíše zábavný, smutně zábavný. Kamarádka mi vlastně s tímto úmyslem poslala i odkaz, bohužel jsem se dlouho nebavila, jelikož jsem to musela po dvou minutách vypnout a to když prohodil: "no a teď tam dáme cheddar, pro ty co neví, to je takovej ten pálivej mexickej sýr....". Blbec, snad umí alespoň ty lyže navoskovat pořádně.
Když vidím Babicu, vzpomenu si na knížku z dětství: "Chemik detektivem"
uáááááá, furt to žije: http://www.databazeknih.cz/knihy/chemik-detektivem-69717
Nesoudím, ale jestli nás učí vařit prodejce lyží, který není schopný rétor a mluví stylem "teď tam dej to, no to, toooo. Jo přesně tohle, tak a můžeme servírovat" a hlášky typu "když nemáte citron, dejte si tam limetku"... To je důvodem, proč si z něj spousta lidí utahuje. Navíc Polreich nevaří pro snoby, ale právě pro lidi, kteří si chtějí uvařit s co nejmenšími náklady. O tom totiž je jeho pořad Ano, šéfe, kde učí kuchaře restaurací vařit lacině a kvalitně, aby nebyly podniky ztrátové a aby se zvyšovala kvalita gastronomie v čechách. Proto mám pocit, že ty "útoky" na Babicu nejsou naprosto bezduché a bezdůvodné.
jenže mě je milejší Babica, který je slušný, nestilizuje se do tvrďáka a vystačí si bez sprosťáren a kurvování a k oblíbenosti pořadu ani nepotřebuje túrovat motorku
Jo, jo, máte pravdu, to je stejné jako když všichni říkají, že sledují dokumenty a vzdělávací pořady na ČT2 a ČD Art, ale přitom neví, co se tam vlastně vysílá. No a pak se jistí, že největší sledovanost mají telenovely na Nově a Primě. Prostě stádo....
ted nevim, jestli je to jeden z nejsledovanejsich poradu o vareni proto, ze varit, umi, nebo ze varit neumi
My máme Pohlreicha - Babicu, v Británii zase Ramseyho - Lawson (i když věřím, že to věčné olizování prstů, prsení se nad sporákem a vilné pohledy do kamery si svoje diváky vždycky najdou). A i tak je Nigella a její vaření z plechovek o pár tříd lepší, než Babica.
A pokud má být někdo českým Oliverem, tak bezkonkurenčně Radek Kašpárek na Barrandově. Radost na něj koukat, protože jeho vaření má fakt jiskru ... a oprava - v něčem je dokonce lepší, než Jammie - má pořád uklizenou pracovní plochu, zatímco Jammie nadělá při vaření strašný bordel
Nigella se ale postupem doby naučila vařit normálně
Je videt, ze Babica tomu fakt nerozumi a placa nemysly, kudy chodi. Nic jako peti hvezdickova restaurace neexistuje. To kazdy kuchar vi, z cehoz vyplyva, ze on kuchar rozhodne neni. A jeste jedna vytka k redakci - Babicovy dobroty nemuzou patrit mezi nejsledovanejsi kulinarsky porad, jelikoz se nejedna o kulinaru. Mozna tak zabavni kdovicopatlamapaprtala, ale ne kulinarina.
Z Babici má srandu každý, kdo o vaření alespoň něco málo ví. A jak zde někdo níže psal, že zpochybňuje význam Polhreicha ve zlepšení způsobu vaření mezi širokou veřejností, z vlastní zkušenosti vím, že to tak je. Zaregistroval jsem to i ve své rodině - matce stačilo vidět pár epizod Ano, šéfe! a sama od té doby říká, že si dává záležet nejen na tom, jak jídlo chutná, ale i jak vypadá na talíři. Stejný posun jsem pozoroval i u své přítelkyně (obě jsou mimochodem skvělé kuchařky). Takže Zdendo díky, jsi borec!
http://www.macekvbotach.cz/sefe-sefe/
čtěte prosím pozorně a všechno, myslím tím celou recenzi. A teprve pak suďte, ale objektivně, prosím.
No, nevim nevim jestli si mám na základě jednoho článku udělat objektivní názor.
Jenom aby se Babica nezhlídl v Jamiem Oliverovi a nechtěl s těmi svými blafy vyrazit šířit osvětu do českých škol