Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

S útoky začal Pohlreich, lidé to jenom přebírají, říká Jiří Babica

Televizní kuchař Jiří Babica dlouhodobě rozděluje národ. Jedni jeho kulinářské postupy oceňují, jiní zatracují. Vše navíc umocňují fóry typu: Když nemáš limetku, dej tam citron. Samotný Babica se tomu směje a za vším vidí kolegu Zdeňka Pohlreicha, který prý s útoky začal.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K98a28r24o92l60í19n49a 33K96o35u76d37e85l59k69a 7290750751348

Taky jsem jednou shlédla jeho pořad...a je opravdu spíše zábavný, smutně zábavný. Kamarádka mi vlastně s tímto úmyslem poslala i odkaz, bohužel jsem se dlouho nebavila, jelikož jsem to musela po dvou minutách vypnout a to když prohodil: "no a teď tam dáme cheddar, pro ty co neví, to je takovej ten pálivej mexickej sýr....". Blbec, snad umí alespoň ty lyže navoskovat pořádně.

+1/0
7.3.2014 11:18
Foto

V33l13a73d40i97m49í85r 44V61o82l51k75o 6280842347219

Když vidím Babicu, vzpomenu si na knížku z dětství: "Chemik detektivem";-D

+1/0
5.3.2014 23:15
Foto

V18l54a90d61i45m96í10r 66V63o12l30k21o 6180202337739

uáááááá, furt to žije: http://www.databazeknih.cz/knihy/chemik-detektivem-69717

0/0
5.3.2014 23:16

J65a91n 80P46a35v87e26l 2520737733860

Nesoudím, ale jestli nás učí vařit prodejce lyží, který není schopný rétor a mluví stylem "teď tam dej to, no to, toooo. Jo přesně tohle, tak a můžeme servírovat" a hlášky typu "když nemáte citron, dejte si tam limetku"... To je důvodem, proč si z něj spousta lidí utahuje. Navíc Polreich nevaří pro snoby, ale právě pro lidi, kteří si chtějí uvařit s co nejmenšími náklady. O tom totiž je jeho pořad Ano, šéfe, kde učí kuchaře restaurací vařit lacině a kvalitně, aby nebyly podniky ztrátové a aby se zvyšovala kvalita gastronomie v čechách. Proto mám pocit, že ty "útoky" na Babicu nejsou naprosto bezduché a bezdůvodné.

+5/0
4.3.2014 18:17

I49v54a58n58a 51M60o47t60a73l83í24k88o36v13á 5174761940292

jenže mě je milejší Babica, který je slušný, nestilizuje se do tvrďáka a vystačí si bez sprosťáren a kurvování a k oblíbenosti pořadu ani nepotřebuje túrovat motorku ;-)

+2/−3
5.3.2014 8:36

J73i36r50k59a 77V20o36j13v87o85d30i38n 6481867707195

No, nevim jak by vypadalo ano, šéfe s babicou. Minulý týden babica řekl u vaření, cituji, "přeci kvůli tomu nebudu dělat vývar". Do háje to je kuchař???

Pohlreich je ještě hodně slušnej, když vidím jakej maj ty kuchaři bordel v kuchyni. Ani se mu nedivim, že je sprostej(i když to má ve scénáři).

+1/0
5.3.2014 9:22

D59a21n 15S53o77u59č69e59k 7587892508124

Oblibenost jeho poradu je smutna vec. Smutne je, ze tolik lidi ho haji a nechaji si od nej cpat takovy blivajzy. Kam se podela zdrava kritika? Jak muze nekdo vazne koukat na porad, kde vam Babica cpe takovy hovadiny? A to ze je slusnej. Ok, fajn. To je vsecko asi.

+1/0
5.3.2014 9:32

L54u42c28i20e 30B33a98r47t46o89ň76o47v31á 5480728617395

No tak pokud sledujete pořad pana Babici kvůli slušnému chování, tak proč ne. Pokud ho sledujete kvůli vaření - je to na pováženou.

+1/0
5.3.2014 9:40

L44a45d36i27s26l52a94v 71V50o51d24i65č90k10a 7876688331587

Babica? Věčne nalitý hovado. Jaká televize, takový kuchař, že.R^

0/0
19.3.2014 16:17

J54a66n 19B18a24r86t33u72š69k44a 7666311381853

Jo, jo, máte pravdu, to je stejné jako když všichni říkají, že sledují dokumenty a vzdělávací pořady na ČT2 a ČD Art, ale přitom neví, co se tam vlastně vysílá. No a pak se jistí, že největší  sledovanost mají telenovely na Nově a Primě. Prostě stádo....

+2/0
4.3.2014 15:52

V18á29c24l53a24v 84H37o89s32c48h 8786808842801

ted nevim, jestli je to jeden z nejsledovanejsich poradu o vareni proto, ze varit, umi, nebo ze varit neumi ;-D

+4/0
4.3.2014 15:36

M54a88j88k77a 97Š88u28m93b29e36r30o49v92á 3525823601145

My máme Pohlreicha - Babicu, v Británii zase Ramseyho - Lawson (i když věřím, že to věčné olizování prstů, prsení se nad sporákem a vilné pohledy do kamery si svoje diváky vždycky najdou;-)). A i tak je Nigella a její vaření z plechovek o pár tříd lepší, než Babica.

A pokud má být někdo českým Oliverem, tak bezkonkurenčně Radek Kašpárek na Barrandově. Radost na něj koukat, protože jeho vaření má fakt jiskruR^ ... a oprava - v něčem je dokonce lepší, než Jammie - má pořád uklizenou pracovní plochu, zatímco Jammie nadělá při vaření strašný bordel:-)

0/0
4.3.2014 15:34

J28a22r38o56s70l85a43v 54B47r30ü64m44m70e38r 7434123516

Nigella se ale postupem doby naučila vařit normálně ;-D

0/0
4.3.2014 17:56

M28a80j55k88a 33Š48u67m24b98e86r33o73v90á 3835173711445

Jo, pravda, nějaký improvement tam je;-D

0/0
4.3.2014 19:50

P59ř67e56m33e82k 12O54s32t59á68r62e59k 1582963868468

Je videt, ze Babica tomu fakt nerozumi a placa nemysly, kudy chodi. Nic jako peti hvezdickova restaurace neexistuje. To kazdy kuchar vi, z cehoz vyplyva, ze on kuchar rozhodne neni. A jeste jedna vytka k redakci - Babicovy dobroty nemuzou patrit mezi nejsledovanejsi kulinarsky porad, jelikoz se nejedna o kulinaru. Mozna tak zabavni kdovicopatlamapaprtala, ale ne kulinarina.

+2/−1
4.3.2014 15:09

M51i34r12o15s25l94a72v 69B42e71n97e19š 1797554453560

Z Babici má srandu každý, kdo o vaření alespoň něco málo ví. A jak zde někdo níže psal, že zpochybňuje význam Polhreicha ve zlepšení způsobu vaření mezi širokou veřejností, z vlastní zkušenosti vím, že to tak je. Zaregistroval jsem to i ve své rodině - matce stačilo vidět pár epizod Ano, šéfe! a sama od té doby říká, že si dává záležet nejen na tom, jak jídlo chutná, ale i jak vypadá na talíři. Stejný posun jsem pozoroval i u své přítelkyně (obě jsou mimochodem skvělé kuchařky). Takže Zdendo díky, jsi borec! R^

+3/0
4.3.2014 14:33

J71a35n 78B74a55r27t44u77š10k65a 7726791141643

http://www.macekvbotach.cz/sefe-sefe/

čtěte prosím pozorně a všechno, myslím tím celou recenzi. A teprve pak suďte, ale objektivně, prosím.

0/0
4.3.2014 14:28

J49i89r46k37a 49V58o15j66v29o64d94i85n 6901217137455

No, nevim nevim jestli si mám na základě jednoho článku udělat objektivní názor.

+1/0
4.3.2014 15:26

J52a13n 32B16a86r33t28u22š90k33a 7896331141583

myslel jsem "soudit ten článek". A reakce Pohlreicha - ty stojí za to!

0/0
4.3.2014 15:54
Foto

J31i92t64k77a 31D18í72t52ě16t86o51v15á 5157242795688

Jenom aby se Babica nezhlídl v Jamiem Oliverovi a nechtěl s těmi svými blafy vyrazit šířit osvětu do českých škol 8-o

+1/0
4.3.2014 14:17

J36a32n74a 64N22o68v57á97k76o26v71á 6347469253684

Babica je patlal s IQ šumící trávy, ale to je jedno. Spíše nechápu lidi, co to sledují nebo podle něho dokonce vaří.

+3/−1
4.3.2014 13:54

K80a61t69e42ř11i30n22a 89M94i71l98e96r45o63v81á 9274146428311

Vůbec nerozumim Pohlreichově potřebě navážet se do Babici. Vždyť je to úplně jiná "liga"... Mohl by bejt trochu nad věcí. Všichni víme, že Jirka je patlal. :-)

+1/0
4.3.2014 13:43

J96i67r58k49a 45V61o45j66v10o14d46i48n 6161897277695

Já mam pocit, že pohlreich se do babici nijak nenavážel, jenom si z něj udělal v jednom dílu ano, šéfe srandu a je toho plnej net.

+1/0
4.3.2014 13:46

J52a45n 80F77i48a23l42a 7784917235719

Babica uvádí fakt pořad o kuchaření? Já myslel, že je to estráda, pořád jsem se smál, jak s těmi potravinami dokáže blbnout. Já třeba v dětství smíchal všechny barvy modelíny a vznikla taky zajímavá hmota.

+2/0
4.3.2014 13:32

V21á44c94l98a67v 90H24o27s11c32h 8226338792651

jo, sediva :-)

0/0
4.3.2014 15:34

J63a21n 84A58l33á92n 4175274922383

Příjde mi trapný, jak Babica pořád dokola tohle přehrabává... trochu to vypadá, že si na Pohlreichovi dělá jméno. Udivuje mě, s jakým minimem se člověk může stát mediální hvězda... Babica - kuchař (ehm tedy pokud je kuchař ten, co hazí suroviny do hrnce, tak ano), Babica - cestovatel (tak jako on dnes cestuje kde kdo, akorát si nemyslí, že s tím může lézt do televize)... Chtěl bych mít jeho sebevědomí 8-o.

+2/−1
4.3.2014 13:30
Foto

P81ř32e63m81e83k 34H78o56m32o89l33a 5328155155786

tak to je luxusní článek, zlatá Hanychová ;-D

+1/0
4.3.2014 12:52

P56e90t71r 26Z47a40c21h10r22d84l11a 2566301688298

Pane Babico, když jdu do restaurace, tak by tam měli být schopni vyrobit něco lepšího než umím sám, jinak můžu rovnou chodit do nějaké závodky, případně si uvařit sám doma. Maso se zeleninou skutečně dovede orestovat každý. Ten boj není Babica : Pohlreich. Ten boj je o suplování závodní kuchyně v restauracích, kam ty jídla, které vaříte a které zvládne každý, skutečně nepatří.

+7/−1
4.3.2014 12:50

M64i93l50a65n 26K44l37o42u43č75e53k 3640105898417

šel jsem do toho, aby lidé dostali normální recepty///ano, například havajský řízek, kdy se krůtí plátek posype cukrem, naplní banánem a obalí v kokosu, to je taková domácí klasika

+12/0
4.3.2014 12:17

J40i16r79k79a 75V11o44j10v55o97d70i32n 6511967817775

Tohle si pamatuju, jenom sem čekal jestli se host pobleje.

+7/0
4.3.2014 12:21

M57a87r13k35é39t80a 49Ž88e43m29l58i38č50k93o74v20á 1194790533943

Co se dělo po dotočení pořadu, bohužel, nevíme...

+1/0
4.3.2014 12:57

P75a50v91e27l 30V92a94n66č55á21k 3844445604965

Vařit podle "Babicovin" může opravdu jen barbar. Do všeho narve rajčata a vše je totální maglajz bez citu a estetiky, jen naplácat na talíř. Neumí vařit, ježí se mi chlupy, když to má máma občas puštěné, co zase vymyslí za šílenost. Sám uvařím a mnohem líp a hostům bych si nikdy nedovolil něco podle něho udělat, natož servírovat.

+7/−1
4.3.2014 12:09

L94a76d96i64s11l59a65v 90Z45o56c52h 8152598604338

Já bych ocenil, že díky výše zmíněnému vzniklo krásné nové slovo 'zbabicovat'.

+2/0
4.3.2014 11:59

R59a22d70e52k 86F12o17r94m84á15n46e84k 4828423317439

To co v článku nezaznělo, je skutečnost, že Babicovi dobroty na Nově brzo končí. Dostal smlouvu od Novy na dobu určitou. Psalo se to na internetu. Jeho pořad nemá takovou sledovanost. Takže nevím, proč jej iDnes prezentuje jako nejsledovanější kulinářský pořad v ČR.

+1/−1
4.3.2014 11:49

M23i76c53h98a97l 22P54a77v93l38á84t 9153453744249

On to hlavne neni kulinarsky porad. Pan Babica totiz neni kuchar, ale na rozdil treba od takoveho pana Novotneho je vyborny bavic!

+5/0
4.3.2014 12:52

I42v43e43t94a 98K24l91i72m94e86č80k22o59v64á 7737822570

Babica je fenomén.

Neumí vařit. Slova ve větě skládá jako průměrný žák pomocné školy, kštice mu hravě poskakuje nad hrnci ikema, do kastrolu hází co jej napadne. Postava z lidu doprovází druhou postavu lidu.

Přesto vydává knihy a koukají na něj lidi. Proč?

Já občas za dlouhého zimního víkendu také koukám. Hledíme na něj se synem jako fascinováni hadem. Co jej zase napadne za neuvěřitelnou kombinaci. A občas se prostě jen chceme pobavit.

+7/0
4.3.2014 11:46

V23o22j39t37ě16c61h 34V46i67n91c57z57e 4262126590199

Asi takhle :-)

http://www.youtube.com/watch?v=dD-fqvK0fa0

0/0
4.3.2014 11:36

R89i13c51h48a46r32d 28M30i14k57u21l27e10n93k23a 1309557367904

Že tě huba nebolí Juro.... Z tebe jsme si dělali pr.el ještě když jsme o žádným Pohlraichovi neměli ani tušení. Ty tvoje věčný ajdamy a kečupy....;-D Uznávám, dnes už to tak hrozné není, ale.....

+10/−1
4.3.2014 11:06

J32a45n 85B36a81r19t58u41š31k43a 7246771841303

Pohlreich si založil kariéru na urážkách, sprostotě a buranství a to mají Češi asi rádi, podle toho jak jej tady "brání". A až navštívíte někdy jeho restaurace, možná změníte názor.

+3/−17
4.3.2014 10:19

D12a68n 60S32o43u21č89e92k 7187332578504

Pohlreich jen kopiruje Gordona Ramsayho, takze to maji radi i Britove:-). Vy jste v te restauraci byl?

+7/−1
4.3.2014 10:21

P16a46v72e78l 37N12o89v20á37k 4733148765691

a kdo myslite, ze se v tech kuchynich pohybuje? nejaci citlivi knihomolove? :D

+5/0
4.3.2014 10:26

M39a87r90t95i85n 88M79a36j95e96r 8353617978211

Pohlreich narozdíl od Babici umí vařit!

+8/−3
4.3.2014 10:56

M25a11r38t36i61n 77N41o12v21o68t52n16ý 7223875740925

Tož dobré jídlo v té restauraci má. A na co jsem měl vlastně změnit názor?

+4/−1
4.3.2014 11:07

P38a63v83e61l 14V32a98n95č31á44k 3774235204495

Pokud jste to nepochopil, tak ten pořad je převzatý pořad, kde se dokonce očekávaly urážky a p. Pohlreich jen hraje roli, kterou má ve scénáři.

+3/−1
4.3.2014 12:11

M46a26r38t90i73n 18K97o46v52á98ř 2372370753322

Pohlreich je v těchto pořadech pouze herec, který vystupuje podle předem daného scénáře. Ve skutečnosti se chová úplně jinak.

+1/0
4.3.2014 13:03

P53e79t75r 90S60v12a68č70i76n45a 8166919111412

Nedávno jsem narazil na mistra kuchaře na youtube, videa jsou doplněna o komentář uživatelem kronoss897 Přeju hezkou zábavu

+3/0
4.3.2014 10:06

R15o26m98a27n 90D71o31r35s76k31ý 1236654940908

sel jsem to sem do diskuse napsat a koukam, ze neni treba .....  ale pridam alespon recept na jeho BALON :-) udelat z bochniku chleba hriste a z eidamu branky.... no ty woe :-)  http://www.youtube.com/watch?v=erXspYsRtDU

0/0
4.3.2014 12:27

D21a84n 34S76o55u76č52e51k 7677862628174

A hlavne tam pak ten druhej strejda prohlasi, ze si to nebudou kazit chlebem. Jojo, hriste jste delali pul hodiny jak blbci, ale nekazte si to tim ;-D

0/0
4.3.2014 12:40

Z80u75z48a92n83a 81K17u65b41á35t98o20v45á 1146103276124

Jak kdyby bylo co zkazit ;-D

0/0
5.3.2014 9:32

P54e76t94e17r 76Č59e91r21n39á45k 1341876637572

Ako neviem kto je aspon polopríčetný dokáže toto vyhlásiť za dobré jedlo...

Neskutočný grc.... a toľko dobrých surovín tam vymrhal... keby si spravil obyčajný karbonátek, tak by spravil lepšie....

https://www.youtube.com/watch?v=erXspYsRtDU

+1/0
4.3.2014 10:04







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.