Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

I Pohlreich má svou cenu, kečup vezme na milost za sumu se sedmi nulami

Nejznámější český šéfkuchař Zdeněk Pohlreich přiznal v televizi Óčko, že od výrobců náhražek, proti nimž tak veřejně brojí, dostává nabídky, aby se postavil za jejich výrobek. Zatím je všechny odmítl, ale jak přiznal, nechal by se zviklat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K94a55r69e41l 97Š10u81n85k92a 2178581394745

jediný co umí je želé

+3/−1
2.3.2013 12:40

P91a89v71e49l 65Z19i25k18a 3222501282909

Jestli chcete jíst pořádný OPRAVDOVÝ KEČUP,  tak si ho prostě jako já udělejte. Loni jsem uvařil asi 50 sklenic. Sice to dá nějakou práci, ale s tím, co se prodává v obchodech, se to nedá srovnat. Rajčata mám zdarma od tchána, který to vždycky přežene a pan neví, co s nimi:

recepty.vareni.cz

+3/0
2.3.2013 8:36

J93a44r44o86s18l32a43v 82K30o89v14á71ř36í81k 4758493720320

Dobrý kečup dělá firma KAND. Stokrát lepší než Heinz.

0/0
2.3.2013 12:51

C96a73r59m17e40n 13K96e95l23l62i54e 8941861421298

Kecup je dochucovadlo.

Pouzit ho jako prisadu do vareni, napriklad misto rajskeho protlaku, by mohlo napadnout jen kuchynskeho analfabeta nebo osobu strasne linou, ktere vubec nezalezi na konecnem produktu.

Napada me take jmeno jisteho kuchynskeho inovatora, ktery nezna rozdil mezi kecupem, protlakem, stavou, drcenou rajskou smesi, polotovarovymi rajskymi omackami a podobnymi vyrobky.

+1/−1
2.3.2013 3:52

P23e16t15r 47T51l16o97u35k95a90l 7714985672775

A ten inovátor je kdo?

0/0
3.3.2013 12:38

M39i36r48o68s49l28a30v 26K44r37a14t82o21c36h29v29í75l 6943276388

Když nemá rád náhražky, proč vystupuje v náhražce na kvalitní pořad. Ty jeho nahrané výstupy podle scénáře jsou fakt trapný....

+8/−9
1.3.2013 15:15

K17r68i68s43t35ý80n90a 74H33y20n48k41o96v38á 9442336278556

Občas se na to dívám a také nejsem moc veliký zastánce instantních potravin, ale občas po nich sáhnu.

+2/0
1.3.2013 12:04

P27e92t11r 92T89l70o20u47k33a86l 7984755712945

On se i bujon dá pořídit bez glutamanu a podobných pecek, stačí hledat. Ne vždy má člověk po ruce vývar do omáčky apod. Když už nějakou náhražku tak bez toho hnoje co do toho dávají běžně.

+5/0
1.3.2013 14:26

M14o49j49m31í67r 79K34l24á46s39e50k 1212266655506

Díky za info.

+3/−3
1.3.2013 16:47

N24i96c83k 94S57a49g98e44n 9168751783722

Jo jo. Taky bych bez toho neusnul, kdybych se to nedozvedel :)

0/−4
2.3.2013 3:36

J43a67r87o33s44l75a45v 92K88o94v11á59ř74í91k 4788633630480

Já bych neusnul bez toho že byste neusnul.

+2/0
2.3.2013 12:52

N58i93c80k 81S72a11g90e75n 9478631493152

Tak to je super, ze jsme se mohli vyspat oba :)

0/−2
2.3.2013 15:01

E25v91a 11H61a98s13n70í62k87o81v88á 1144311186884

Zajímalo by mě, co takový zásadový Pohlreich papá doma, když tam není kamera. Jedna věc je dobře se najíst v restauraci a druhá věc je každodenní vaření. 

Já radši zůstanu u svých náhražek, protože nežiju proto, abych vařila. ;-)

+7/−21
1.3.2013 11:27
Foto

P92a96v73e17l 64Č51e21r40n24í30k 1618855250310

Vzhledem k tomu že uvařit z čerstvého je téměř stejně drahé jako z náhražek, lépe to chutná a časově to nevyjde o mnoho hůř, tak pochybuju že by nějaké náhražky popužíval.

+17/−1
1.3.2013 12:46

A52n98n97a 38Č48e89r85m67á73k40o79v59á 1915845706214

no jestli jíte jen instatní věci, tak asi moc dlouho nepožijete;-D ono uvařit se dá čerstvé jídlo i do 20 minut

+7/−1
1.3.2013 13:35

Z90d76e51n92ě12k 81S49v89o42b49o72d79a 6708472789513

Co mají náhražky společného s úsporou času? Vařte bez náhražek, budete to líp chutnat a budete žít stejně jako do teď.

+6/−1
1.3.2013 13:55

J84a47n 65M39o89t16ů91r68e98k 7170392101759

sice nežijete proto, abyste vařila, ale jíte proto, abyste žila!

+7/0
1.3.2013 13:55

K84a91r29e54l 52Ž18a69l18o72u37d50e26k 1574474162500

Přisprostlý zlatokop s připečeným mozkem od plotny, zaujímající pózy k naší národní kuchyni i dalším potravinám, které dle něho nejsou v kurzu.

Pardon, mě se tento "kuchař a šéf" v jedné osobě velmi oškliví. 

Řemeslo ovládá, to se nemusí diskutovat, ale jinak je horší, než řezníkův pes. Takové "vzory" jsou dnes v televizi jeden za druhým.:-/

+7/−25
1.3.2013 11:08

J23i86r13i 92S11y17k16o47r14a 5813119701586

Proc si vsichni mysli ze myslel 10 milionu. Mohl myslet 90 milionu a to pak by se uz dalo vyzit i v Australii :-)

+7/−1
1.3.2013 10:57

J33i13r74i 19S88y65k63o80r60a 5253939691816

Nicmene je jasne ze si delal srandu :-)

+17/0
1.3.2013 10:58

M76i73c37h88a72l 57N54e62z57v93a51l 9963824834

Kdyz da na stul nekdo 10, nebo dokonce 90 mega, tak jde vsechna sranda stranou :-P

+5/0
1.3.2013 17:39

N83i22c17k 47S36a67g47e24n 9148461513472

Ty jo, ja mam na stole 820 giga a je v tom nahodou srandy kopec ;)

+5/0
2.3.2013 3:39

I58r50e85n41a 36H86r97u40b35á 6399736767923

No záleží přece i na kečupu? Moje máma dělá fantastický kečup, jen rajčata, cibule a sůl, cukr (možná ještě něco), svaří, propasíruje, nandá do sklenic a zavaří. Kečup z obchodu už bych si po té její dobrotě nedala, dělám z toho třeba i omáčky.

+11/0
1.3.2013 10:48

D38u23š14a70n 54M80a66č91e81k 6790952474186

ano, takový kečup si dám taky, ale ne z obchodu vyrobený z jablečné šťávy, zahušťovadel, emulgátorů, stabilizátorů, barviv a další stovky E

+7/0
1.3.2013 10:55

K56a42r23e39l 58Ž33a51l31o19u94d22e71k 1614254192840

Přivezli jsme si kečup z německa (jeden z nejlevnějších) a při porovnání složení s "prémiovým" Hamé kečupem jsme jen překvapeně zírali. Kečup jako takový neděláme, zaváříme směs zeleniny s kořením, kterou dlouho dusíme, aby pustila vodu a zhoustla. Je to výborné k masům, na pizzu, do salátů i pomazánek.

+5/0
1.3.2013 11:11

O52n58d81ř42e70j 42S39t34a20r42o91c69h 5800653672154

Ono je to spíš o tom, že z kečupu se prostě nevaří. Nikdy. Kečup je studená omáčka, dresing k hranolkům, dochucovadlo.

Když jsem splácel byt, snědl jsem spoustu "omáček" z kečupu a teď už to nemůžu ani vidět. Pár rajčat, cibulka, česnek a bazalka, a za 15 minut je omáčka ke špagetám hotová - jo, je to o 15 minut víc, než chrstnout kečup, ale rozdíl v chuti je obrovský.

My Češi ale rádi lijeme kečup do všeho a hrdě to považujeme za vaření.

+6/−1
1.3.2013 11:35

Š45t87ě78p51á96n 21B10u24r52i51a16n 3133183581815

Nejsem rasista, ale tuhle rasu My Češi bych nejraději vyhubil  www.novaustava.cz

+1/0
1.3.2013 23:12

M28i51l81a96n 36Č47e65r74n84ý 5103839159482

Proč od mámy? Třeba Heinz vyrábí, alespoň podle informací na obalech, kečup pouze z rajčat, cukru, soli, octa a koření. Proto je také dražší než ostatní. 

Přidat do rozvařených rajčat škrob a červené barvivo totiž umí každý blb.

+2/−1
1.3.2013 11:38

J38a83n 69M78o97t32ů13r65e96k 7360942751619

No zrovna Heinz moc dobře v testu nedopadl. Dává tam kdejaká stará rajčata. Nejlépe dopadl zm. Kand.

+1/0
1.3.2013 14:05

J92i55ř74í 78L14u25k13á24š51e63k 5810101830563

Jak Dianka pečlivě poslouchá, vždycky když narazí na někoho chytrýho, tak neni tak drzá. Odhaduju IQ Zdenka tak 130-140, Diany 140-150. Oba mám celkem rád, nejlepší je ale Jenda Kraus :-)

+3/−3
1.3.2013 10:40

P66e19t60r 83P45á17l48k19a 6983546830862

někoho možná šokuje, že lidi jako já pojídají kečup, smažák nebo ohřívaný párky. Mně zase připadá divný, když na dnes modní otázku "kdy jste se naposledy dobře najedl?", řada lidí pracně vzpomíná na to, jak před půl rokem snědli třeba hogo fogo langustu, telecí plíčky nebo já nevim co.

To jako ti lidi vydrželi půl roku se dobře nenajíst a jedli jenom nedobře? Proč to někdo dělá? Já jsem se naposledy dobře najedl dneska ráno, když jsem si dal housku s plátkem eidamu..

+24/−7
1.3.2013 10:27

M27i14c36h76a56l 20M85e51l64e97n 7760543327776

souhlas, to že se naperu utopencem neni horší, než když se naperu ústřicema. chci jíst to co mi chutná a né co mi někdo říká, že by mi mělo chutnat!

+15/−4
1.3.2013 10:34

K93a47r23e41l 16S96t97r48ž56a97n87o75v20s39k54ý 1538455745

Tady spíš jde o to, že když jdu do restaurace, tak chci něco, co si doma sám neudělám. Na smažený eidam s tatarkou a hranolkami nepotřebuju platit za restauraci a za kuchaře.

+13/0
1.3.2013 10:46

I30r38e84n20a 24H86r34u89b96á 6149126207833

Já jím dobře každý den :-) a většinou když sem si chtěla dát něco jakože speciál ve vyhlášeném podniku, stálo to za ......

+3/0
1.3.2013 10:49

O39n23d38ř53e70j 85M23i76c89h29a64l79í77k 7687430748

Nevím co je na kečupu špatného... zrovna on má co říkat, když propaguje tatarky a majonézy od Yoplé

+9/−13
1.3.2013 9:56

M22a20r53t41i78n 98M57a65r62š13á27l 5281713187504

No dobře, ondro, tak to nevíš. A co my tady s tim...?

+6/−8
1.3.2013 10:02

O52n95d76ř91e80j 26M26i10c74h88a20l52í47k 7657550448

Kečup je běžné dochucovadlo jako třeba chutney, různé dipi či studené omáčky. Jen je oblíbený a často se nakupuje. Jinak na něm nic zlého není. 

Špatná může být maximálně nadmíra užití, ale stejně tak je špatná sůl, pepř, sojová omáčka, ocet atd.

+11/−5
1.3.2013 10:08

R18a64d55e32k 91B91o66r 2516593234805

Ale Pohlreich ho neodstraňuje ze stolů v jídelnách kde se jí, alébrž v kuchyních, kde se vaří. On je v tom trochu rozdíl, používat kečup při vaření a při dochucování při stravování.

+21/−1
1.3.2013 10:24

R87a18d81e94k 58B27o20r 2236373814905

A srovnávat studenou omáčku s kečup, to je trochu mimo mísu pane.

+4/−1
1.3.2013 10:24

O51n92d94ř92e53j 66M89i88c14h27a95l57í82k 7207160618

opravdu?? Naopak, kečup je studená omáčka

+5/−11
1.3.2013 10:33

J28a59n 14M20a49z31ů12r45e21k 2658164248935

Yoplé dělá majonézy a tatrky?

+4/−1
1.3.2013 10:03

O30n54d41ř16e36j 73M13i39c95h97a23l84í68k 7347750708

ok, moje chyba.. nevím proč, měl jsem ho zafixovaného z nějakou tatarkou a myslel jsem, že je to Yoplé.. omlouvám se, nedělá.

+1/−3
1.3.2013 10:10

Z21d34e22n47ě20k 58S94v76o77b80o12d70a 6918572419103

To byla zakysaná smetana.

+1/0
1.3.2013 13:58

Z82d73e19n95ě50k 25S75v83o42b58o88d63a 6158962639613

0/0
1.3.2013 14:00

J77a68n 49M54a81z12ů56r19e95k 2458394588915

jinak na kečupu špatného není nic...je ale špatné z něj vařit

+15/−1
1.3.2013 10:06

M11a67g13d49a80l84e85n60a 66M73a70c19h45o63v76á 2983165236718

Ale on nemá nic proto přidání si kečupu k jídlu. Sám v jednom pořadu i řekl, že je to v pořádku. Ale vaření z kečupu považuje za špatné, protože vařit by se mělo ideálně ze základních surovin. Do vaření se dává rajský protlak.

+11/0
1.3.2013 10:16

O83n48d18ř24e88j 91M55i11c70h62a86l54í78k 7467340498

záleží na receptech.. do italských určitě. Ale celkově se s tím dá souhlasit... stejně nevím, že by někdo v dnešní době vařil z kečupu. Když už, tak i pro restaurace je levnější obyčejný rajčatový protlak.. když se kupuje ve velkém

+2/−5
1.3.2013 10:22

P57e30t59r 64F25i77a75l26a 4111749836713

třeba pan Babica z kečupu vaří i peče

0/0
2.3.2013 15:38

V66l91a41d95i39m25í85r 18F61i58b88i60g88e39r 5844891131864

Já kečup nepoužívám nebo minimálně, podobně to je s hořticí. Kamarád jí má rád a spotřebuje jí hodně, ale podle mě to akorát přebíjí chuť jídla, třeba když si dám špekáček, nemyslím žádný odpad ale dobrý tak není třeba přebíjet tu chuť hořticí nebo kečupem, to si pak můžu dát rohlík a s tou hořticí to chuťově vyjde skoro nastejno.

0/0
1.3.2013 11:23

J25a39n97a 38H37e51ř84m63a16n67o69v42á 6970863261717

no já si dávám spíš hořčici .-)

+2/0
1.3.2013 11:31







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.