Britská královna není v jídle vybíravá

- Britská panovnice, jak vyšlo najevo za její návštěvy v Jihoafrické republice, si obvykle vaří čaj sama. K snídani má Twinings s toastem z bílého chleba a odpoledne dává přednost voňavému čaji Earl Grey. Do královniny kuchyně se podařilo nahlédnout listu The Times díky nediskrétnosti hotelu v Pretorii, kde byla královna ubytována.
Britská královna není v jídle vybíravá, nemá však v oblibě silně kořeněné pokrmy a syrové měkkýše, proto také nemají její hostitelé velké potíže se sestavováním jídelníčku.

Ke snídani se královna kromě toastu spokojí s ovesnou plackou a marmeládou. Vévoda

Dvorní etiketa stanoví, že obsluhující by měli při prvním setkání pozdravit královský pár úklonem hlavy. Královna se oslovuje Vaše Veličenstvo a vévoda z Edinburghu Vaše královská Výsosti. Celkově je však ceremoniál v poslední době méně formální než dřív.

z Edinburghu, královnin manžel, snídá obilninové vločky, celozrnný toast, máslo, marmeládu a med. Nemá rád jahody.

Královna si během svých cest nechává poslat denně čerstvé britské noviny. Sluší se jí ale také předložit seznam místních novin, aby si vybrala, co chce při snídani pročítat.

Panovnice si na cesty do zahraničí vozí své vlastní polštáře a minerální vody. Buckinghamský palác hotelu v Pretorii také sdělil, že Alžběta II. nemiluje výrazně vonící květiny, dává přednost žlutým květům a nemá ráda fialové.