Anna Marienková: POKRMY Z MASA (Ikar)

-
Maso zůstává nejoblíbenější součástí jídelníčku pro ty, kdo odolávají výzvám k vegetariánství i různým módám ve výživě. Důvod? Mnoho druhů masa, které lze upravit různým způsobem, nabízí takový výběr, že se stejný pokrm nemusí na stole objevit týdny i měsíce. Komu dochází inspirace a neuznává nová jídla, často připomínající kosmické amarouny, může zapátrat v této knize, která obsahuje tipy z babiččina receptáře. Publikaci uvítají i novomanželky a začínající kuchaři, protože kromě receptů přináší na prvních stranách i přehled úprav masa, dělení jednotlivých druhů masa s doporučením, na co je lze použít. Dál už následují pokrmy z hovězího, telecího, vepřového nebo jehněčího a kůzlečího masa. Nezapomíná se ani na doporučovanou drůbež a ryby. A protože jsou to babiččiny recepty, nesmí chybět ani zabijačka. U každého receptu najde čtenář seznam potřebných ingrediencí, přitom nechybí poznámka, pro kolik osob je toto množství doporučeno.