"Fiorentina umírá," řekl řezník Dario Cecchini, jehož rodina vede místní řeznictví už přes 200 let. První dražený steak vážil rekordních 2,3 kilogramu a prodal se za deset milionů lir (4600 dolarů) při vyvolávací ceně 300 tisíc lir. Výtěžek dražby půjde pro dětskou nemocnici ve Florencii, hlavním městě Toskánska.
V únoru zakázala Evropská unie v některých zemích včetně Itálie prodej masa s kostí krav starších jednoho roku ve snaze zabránit dalšímu šíření nemoci šílených krav. Zákaz se vztahuje i na Fiorentinu, steak ve tvaru T s kostí uprostřed, který musí pocházet z hovězího kusu starého alespoň sedmnáct měsíců.
Tento druh výseku masa váží obvykle kolem 1,2 kilogramu a v místních restauracích se Fiorentina podává jako jídlo pro dvě osoby.