"Byla jsem tehdy opilá, hodně opilá. A už je to mnoho let zpátky. Tetování vzniklo v době, kdy jej nosili jen Hells Angels (pekelní andělé, motorkářský gang – pozn. redakce), vězni a námořníci," přiznala už dříve slavná herečka, jež onu vizitku mládí na levé ruce považuje za tu nejvíc šokující věc, která ji v tu chvíli tenkrát napadla.
Tetování herečka nijak nezakrývá, což bylo vidět i na slavnostní recepci v karlovarském grandhotelu Pupp, kam prezident festivalu Jiří Bartoška každoročně zve své vzácné hosty, jejichž počet čítá asi šedesátku lidí.
Co se letos servíruje
Pokrmům, které se v Puppu podávají, pokaždé udává rytmus jeden ústřední motiv. Letošním je sté výročí potopení Titaniku, což v praxi představuje ty nejlahodnější mořské speciality, které připravuje šéfkuchař Radek Kotlán.
Letošní předkrm nabídl roládu z říčního pstruha s račími ocásky doplněnou o parfait z uzeného pstruha a terinku z mladého hrášku. V rámci hlavního chodu se pak podávala dušená telecí líčka na červeném víně a bramborové šišky s pomerančovým máslem a mákem.
Mořský motiv se v pochoutkách ostatně promítl už na startu celého festivalu. "Máme mnoho rybích výrobků, servírujeme tuňáka, plněné královské štiky, pak různé rolády nebo kuřecí a hovězí medailonky," zmínil na zahajovacím večírku šéfkuchař Kotlán, jehož celý tým tvoří asi sto lidí.
Plné ruce práce mají pochopitelně i číšníci, kteří na každé recepci pravidelně doplňují zásoby alkoholických i nealkoholických nápojů. Pro zajímavost: v průběhu jednoho z večerů, kdy je pozváno větší množství lidí, se průměrně spotřebují dva tisíce litrů tekutin.