Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Hruškovi s recepty radí kuchař, který vaří pro firmu miliardáře Kellnera

  11:01aktualizováno  11:01
Když začal v Televizních novinách na Nově vařit levně z kuřecích kůžiček, gurmánům naskočila kůžička husí. Receptový reportér Ladislav Hruška však nyní odpůrce zaskočí. V rozhovoru pro čtvrteční Magazín DNES odhaluje, že své recepty před natáčením konzultuje se špičkovými českými kuchaři, s nimiž se spřátelil.

Ladislav Hruška coby kuchař | foto:  Michal Sváček, MAFRA

„Mým hlavním poradcem je Zdeněk Šebesta, který vařil patnáct let v Hiltonu. A znám i Patrika Havlíčka, který vaří pro byznysmena Petra Kellnera. Ozvali se mi, když jsem v televizi s vařením začal,“ říká v rozhovoru Hruška.

Čtěte ve čtvrtek

Ladislav Hruška coby kuchař

Kdo měl nápad vařit z kuřecích kůžiček? Co si myslí o Jiřím Babicovi? Kde sbírá recepty? Čtěte ve velkém rozhovoru v Magazínu DNES.

Šéfkuchaři mu pomáhají v roli přítele na telefonu, když si není něčím jistý.

„Neznám přesně všechny postupy, například na výrobu různých těstíček, tak prostě zavolám, zeptám se, jestli to dělám správně, a většinou mi ještě poradí fintu, jak to udělat jednodušeji,“ vysvětluje Hruška.

Nápad, aby v televizi vařil, se zrodil loni na podzim během pauzy, kterou měl Hruška s úspěšnou rolí „potravinového inspektora“. Ten se musel odmlčet poté, co si na něj u Rady pro rozhlasové a televizní vysílání stěžovaly obchodní řetězce. 

„Marně jsem hledal další smysl práce v médiích, roli v tom hrála i únava. A vtom přišla nabídka z vedení zpravodajství: vaření,“ říká v rozhovoru Hruška.

Zprvu tento nápad odmítl. „Vím, jak lehké je naběhnout si na vidličky profikuchařů, natož já nekuchař. Po dvou dnech zvažování jsem řekl, že to zkusím, ale má podmínka zněla, že nechci být prezentován jako kuchař, ale jako člověk, který zkouší jednoduché recepty.“

Dnes tvrdí, že rozhodnutí nelituje. „Strašně mě baví přicházet na ty neuvěřitelné pokrmy, levné a chutné, i na další fígle profesionálních kuchařů, které před veřejností dosud tajili.“

Jeho recepty v Televizních novinách jsou natolik sledované, že TV Nova z Hrušky vytvořila jednu z hlavních tváří podzimního vysílacího schématu. Nově bude mít uprostřed zpravodajské relace vlastní pořad složený z rekapitulace těch nejúspěšnějších receptů. Současně bude Hruška natáčet recepty nové a chystá se i knižní vydání receptů.

Recept podle Ládi Hrušky: sypaný skořicový koláč

Autor:




Nejčtenější

Zpěvačka Věra Špinarová
Zpěvačka Věra Špinarová je v bezvědomí, její stav je velmi vážný

Zpěvačka Věra Špinarová (65) leží ve vážném stavu na JIP v pražské nemocnici v Motole. Na facebookovém profilu i... celý článek

Tamara Klusová
Klusová: Chtěla jsem hodně dětí, ale netušila jsem, že to bude tak brzy

Zpěvák Tomáš Klus (30) a jeho manželka Tamara (29) se letos dočkají už třetího přírůstku do rodiny. Přestože si... celý článek

Barbora Poláková
Barbora Poláková má druhou dceru. Pavel Liška byl u porodu

Herečka a zpěvačka Barbora Poláková (33) je dvojnásobnou maminkou. S partnerem Pavlem Liškou (45) se dočkali druhé... celý článek

Herečka Kristýna Fuitová Nováková
Kristýna Fuitová Nováková: Našla jsem sílu k velké životní změně

Všichni ji znají jako Jindřišku z legendárních Pelíšků. Tehdy jí bylo šestnáct. Od té doby si poradila s pár komplexy,... celý článek

Ceny Thálie - módní policie
Móda z cen Thálie: skvělá Rázlová, Janžurová a Vojtková s pár chybami

Udílení cen Thálie v pražském Národním divadle se neslo, alespoň co se módy týče, v umírněnějším duchu. Dámy zvolily... celý článek



Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.