kniha pro vás

-
JAK VAŘIT S KOŘENÍM (Ikar)

Řeknete-li někomu, že je vám vzácný jako šafrán, jistě ho tím neurazíte. Vždyť šafrán je nejdražším kořením na světě. Proto si zaslouží určitou úctu a opatrné zacházení. To však platí i pro ostatní druhy koření. Mnozí používají doma jen ta nejznámější - papriku, kopr, kmín nebo pepř. Jenže ta na dochucení pokrmů ze světové kuchyně, které se stávají běžnou součástí i našeho jídelníčku, nestačí. Navíc jen trocha jiného koření může dodat i známému jídlu novou vůni u chuť. Čtenář najde v této knize charakteristiku desítek druhů koření, včetně rad, jak je správně kupovat a uchovávat, aby neztratilo nic ze své chuti a vůně. V druhé části si může ověřit své teoretické znalosti v praxi - jsou zde uvedeny recepty typické pro různé části světa, ve kterých se koření používá. Pokud se člověk naučí s ním zacházet, může se pak pustit i do experimentů.