Kniha pro vás

-
Zdeněk Justoň: MEDITERRANÉE,
Recepty středomořské kuchyně (Dauphin)

Láskyplnou vzpomínkou na toulky katalánským pobřežím Středozemního moře je knížka receptů, které doplňují zasvěcené komentáře představující jednotlivé kraje a speciality. Víte například, že nejlepší švestky najdete v Akvitánii, v okolí Agen, a že chutnají báječně sušené? A když už jste je usušili, neměli byste vyzkoušet takovou gaskoňskou lahůdku, jakou je králík na švestkách? Provence, Řím, Benátky, to jsou jen některé další zastávky na kulinární cestě Středomořím, na nichž samozřejmě nechybějí recepty na ryby či těstoviny. Dozvíte se třeba, jak připravit pstruha na žampionech nebo špagety s gorgonzolou. Určitě neodoláte pověstnému kohoutu na víně - i když ho možná s přivřeným okem nahradíte slepicí, či kuřetem. Zato v toskánském receptu na kachnu s olivami se nedá ošidit nic. Na uvážení zůstává jedině to, zda dát přednost olivám zeleným, či černým.