"Karel po mně zpočátku vařit nevyžadoval a chodili jsme na jídlo do restaurací. Když jsem ale byla těhotná, tak už se mi nikam chodit nechtělo a tak jsem se hodně rozvařila. Do restaurací jsme chodit přestali," vypráví Gottová.
Dnes ji zajímá především italská, indická a thajská kuchyně a dělá vše proto, aby se v ní zdokonalila. Proto také navštívila spolu se svojí kamarádkou Ilonou Csákovou a dalšími kamarádkami ze světa showbyznysu kurz vaření Shahafa Shabtaye.
"Můj manžel mě pozval do restaurace SaSaZu na večeři k narozeninám a tak nám tady zachutnalo, že když jsem se dozvěděla, že tady probíhají kurzy vaření, okamžitě jsem nás s kamarádkou Ilonou Csákovou přihlásila. Miluji asijskou kuchyni, ta je moje nejoblíbenější. Teď se ale zajímám i o makrobiotiku," prozrazuje Gottová.
Její manžel má rád téměř všechno, její dcerky milují, jak prý samy pokaždé odpovídají, masíčko s rýží. Doma ale vaří hlavně Ivana, Karel se k plotně postaví minimálně. To už na Bertramce možná častěji vařila rodinná kamarádka, zpěvačka Ilona Csáková.
"Vzpomínám třeba, jak jsem na Bertramce vařila cuketu s těstovinami. Mimochodem bych ale Ivance chtěla doporučit, aby to s tou makrobiotikou tolik nepřeháněla. Já to totiž jednou takhle přehnala a skončila jsem na pohotovosti. Rozhodně jsem jí ale vděčná, že mě do kurzu vaření vzala, myslím, že jsem zdatná kuchařka, ale samozřejmě se taky ráda něčemu přiučím," dodává Csáková.
Spolu s Gottovou a Csákovou se recepty asijské kuchyně učila například Marta Jandová, Martina Jandová, Jana Adamcová nebo Michaela Kuklová. Na příští lekci by měl přijít i Karel Gott.