- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Já tedy nevím, proč sem vůbec píšou lidé typu: ... k diskuzi jsem se nachomýtla náhodou. Osobně recepty, které panu Hruškovi posílají čtenáři nesleduji, natož abych je zkoušela. Pořady o vaření nesleduji...Sleduji jen ČT2...
Připomíná mi to období komunismu - Hlásím, že není co hlásit.
Každý národ by měl mít svojí Hrušku. Hned by bylo všem na světě líp, když já si představím, kolik se vyplýtvá prvotřídních surovin třeba v takovém Izraeli, kde neznají prvotřídní recept na předkůžičku plněnou chlebem..
A že vás napadla zrovna ta předkůžička, copak?
Já nechápu, jak Pohlreich se svým projevem, plným vulgarit a primitivismu, může předvádět v televizi své kousku a jak mu to může někdo trpět!!!
Naprostý souhlas, nezpochybňuju umění a znalosti Pohlraicha, ale jeho vystupování je pro mě naprosto nepřijatelné. Knížku od Hrušky bych si nikdy nekoupil a jeho pořad jsem v televizi nikdy neviděl, Novu nesleduju, ale je úsměvné jak P. vadí marketing, když to co předvádí on není naprosto nic jiného!
No jo, měl kliku, kluk jeden ušatej. Tak mu to přejte a nezáviďte
Vzhledem k tomu, že se nikde neobjevila informace, kolik z toho megaprodeje Hruška má bych s klidem odvodil, že pan Pohlreich Hruškovi ty peníze závidí a to proto, že si svévolně provedl nějakou kalkulaci (třeba podle toho, co má ze svých spálenin on) a došel zřejmě k číslu, které asi je záviděníhodné, jinak by o závisti řeč nebyla, že, kdyby to bylo třeba 0,10Kč z výtisku...
Informace se objevila a to opakovane. Nereagoval bych, ale nedalo mi to, vsevedy, kteri presne vedi, kdo co komu zavidi, nemam rad.
K diskuzi jsem se nachomýtla náhodou. Osobně recepty, které panu Hruškovi posílají čtenáři nesleduji, natož abych je zkoušela - ale to má obecnou rovinu. Pořady o vaření totiž nesleduji zásadně, snad je to tím, že prostě běží na všech televizních kanálech, včetně zahraničních, takže mám někdy dojem, že jde o nejdůležitější činnost v lidském životě. Ale jako knihovnici mi to připomnělo Mladý svět - kam někdy v 70. letech též lidé posílali co nejlevnější recepty, aby se co nejvíc ušetřilo. Takže myšlenka nová není, pouze mistrně využita v moderní době velké mediální informovanosti. Takže jen pro zajímavost - odkaz na knížku, která z těchto RECEPTŮ ČTENÁŘŮ vznikla:
Péťa Vařič, aneb, Snadné etudy pro hrnec s pokličkou a obě ruce levé / Petr Hora ; [il. Stanislav Holý]. -- 1. vyd. -- Praha : Práce, 1979. -- 231 s., obr., rejstř. -- (Kamarád)
20.00 Kč
Kuchařku p. Hrušky ani nikoho jiného si nekoupím ( od té doby co mám internet), jeho polévku z drůbežích kůžiček neuvařím - nejsem na tom tak špatně, abych snědla cokoliv. Dovedu si ale představit, že v mnohých rodinách je tomu jinak. Je pozitivní, že jim někdo poradí, jak levně uvařit - než nechat děti hladové. Dále ten kdo tvrdě pracuje a nemá čas trávit spoustu času v kuchyni a peníze na drahé suroviny - nepohrdne některým z receptů Ládi Hrušky.
V jiné diskuzi jsem četl že kdesi v Anglii byl nebo je pořad, kdy pár kuchařů uvaří stejné jídlo a pak se zavázanýma očima hodnotí jaké to je atd. Jeden věhlasný kuchař prý své jídlo ohodnotil jako průměrné. Něco takovéh by mohli i u nás. Jak si čtu články televizních kuchařů, tak mi přijde že kdo si dá levnější jídlo v normální restauraci není normální a každ sousto je hřebíkem do rakve a jen oni jsou tím správným.
od produkce to však vyžaduje velkou dávku odvahy uvést takový format pořadu a docela bych něco takového přivítal - už jenom z důvodu sebereflexe a samočistící účinku mezi těmi našimi kuchařskými frajery... a těm, co mají na jakémkoliv kanálu televize pořad o vaření, bych to uložil skoro jako povinnost - účastnit se těchto soubojů a porota by byla dvojí - z profíků a laická veřejnost
Asi ma p.Hruska u lidi sympatie.Nepouziva za kazdym druhym slovem vole....Nikdy jsem neslysel,ze by se chlubil,ze je kuchar.