Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

S útoky začal Pohlreich, lidé to jenom přebírají, říká Jiří Babica

Televizní kuchař Jiří Babica dlouhodobě rozděluje národ. Jedni jeho kulinářské postupy oceňují, jiní zatracují. Vše navíc umocňují fóry typu: Když nemáš limetku, dej tam citron. Samotný Babica se tomu směje a za vším vidí kolegu Zdeňka Pohlreicha, který prý s útoky začal.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K35a48r71o74l98í20n71a 97K64o51u66d26e81l15k30a 7350640771108

Taky jsem jednou shlédla jeho pořad...a je opravdu spíše zábavný, smutně zábavný. Kamarádka mi vlastně s tímto úmyslem poslala i odkaz, bohužel jsem se dlouho nebavila, jelikož jsem to musela po dvou minutách vypnout a to když prohodil: "no a teď tam dáme cheddar, pro ty co neví, to je takovej ten pálivej mexickej sýr....". Blbec, snad umí alespoň ty lyže navoskovat pořádně.

+1/0
7.3.2014 11:18
Foto

V74l68a39d83i73m24í15r 98V15o95l35k32o 6490272247859

Když vidím Babicu, vzpomenu si na knížku z dětství: "Chemik detektivem";-D

+1/0
5.3.2014 23:15
Foto

V67l68a22d90i31m74í84r 62V22o89l89k50o 6460172397689

uáááááá, furt to žije: http://www.databazeknih.cz/knihy/chemik-detektivem-69717

0/0
5.3.2014 23:16

J50a58n 33P42a95v64e97l 2600927213660

Nesoudím, ale jestli nás učí vařit prodejce lyží, který není schopný rétor a mluví stylem "teď tam dej to, no to, toooo. Jo přesně tohle, tak a můžeme servírovat" a hlášky typu "když nemáte citron, dejte si tam limetku"... To je důvodem, proč si z něj spousta lidí utahuje. Navíc Polreich nevaří pro snoby, ale právě pro lidi, kteří si chtějí uvařit s co nejmenšími náklady. O tom totiž je jeho pořad Ano, šéfe, kde učí kuchaře restaurací vařit lacině a kvalitně, aby nebyly podniky ztrátové a aby se zvyšovala kvalita gastronomie v čechách. Proto mám pocit, že ty "útoky" na Babicu nejsou naprosto bezduché a bezdůvodné.

+5/0
4.3.2014 18:17

I12v38a29n26a 97M67o29t61a66l51í85k78o98v83á 5754701830342

jenže mě je milejší Babica, který je slušný, nestilizuje se do tvrďáka a vystačí si bez sprosťáren a kurvování a k oblíbenosti pořadu ani nepotřebuje túrovat motorku ;-)

+2/−3
5.3.2014 8:36

J64i61r96k65a 65V81o90j93v81o88d13i70n 6611977207185

No, nevim jak by vypadalo ano, šéfe s babicou. Minulý týden babica řekl u vaření, cituji, "přeci kvůli tomu nebudu dělat vývar". Do háje to je kuchař???

Pohlreich je ještě hodně slušnej, když vidím jakej maj ty kuchaři bordel v kuchyni. Ani se mu nedivim, že je sprostej(i když to má ve scénáři).

+1/0
5.3.2014 9:22

D82a33n 92S72o91u82č27e54k 7727272638794

Oblibenost jeho poradu je smutna vec. Smutne je, ze tolik lidi ho haji a nechaji si od nej cpat takovy blivajzy. Kam se podela zdrava kritika? Jak muze nekdo vazne koukat na porad, kde vam Babica cpe takovy hovadiny? A to ze je slusnej. Ok, fajn. To je vsecko asi.

+1/0
5.3.2014 9:32

L33u58c29i93e 24B36a38r58t68o45ň72o47v35á 5130848407585

No tak pokud sledujete pořad pana Babici kvůli slušnému chování, tak proč ne. Pokud ho sledujete kvůli vaření - je to na pováženou.

+1/0
5.3.2014 9:40

L94a88d87i67s90l10a52v 76V20o41d80i44č52k92a 7486278211707

Babica? Věčne nalitý hovado. Jaká televize, takový kuchař, že.R^

0/0
19.3.2014 16:17

J33a68n 18B56a35r68t60u49š47k60a 7556471871973

Jo, jo, máte pravdu, to je stejné jako když všichni říkají, že sledují dokumenty a vzdělávací pořady na ČT2 a ČD Art, ale přitom neví, co se tam vlastně vysílá. No a pak se jistí, že největší  sledovanost mají telenovely na Nově a Primě. Prostě stádo....

+2/0
4.3.2014 15:52

V86á94c77l37a74v 21H42o57s76c26h 8136938572241

ted nevim, jestli je to jeden z nejsledovanejsich poradu o vareni proto, ze varit, umi, nebo ze varit neumi ;-D

+4/0
4.3.2014 15:36

M25a52j33k29a 24Š42u61m70b49e47r63o29v17á 3505623901315

My máme Pohlreicha - Babicu, v Británii zase Ramseyho - Lawson (i když věřím, že to věčné olizování prstů, prsení se nad sporákem a vilné pohledy do kamery si svoje diváky vždycky najdou;-)). A i tak je Nigella a její vaření z plechovek o pár tříd lepší, než Babica.

A pokud má být někdo českým Oliverem, tak bezkonkurenčně Radek Kašpárek na Barrandově. Radost na něj koukat, protože jeho vaření má fakt jiskruR^ ... a oprava - v něčem je dokonce lepší, než Jammie - má pořád uklizenou pracovní plochu, zatímco Jammie nadělá při vaření strašný bordel:-)

0/0
4.3.2014 15:34

J72a52r81o57s56l24a20v 52B98r37ü74m91m91e53r 7414203456

Nigella se ale postupem doby naučila vařit normálně ;-D

0/0
4.3.2014 17:56

M33a94j36k36a 32Š55u45m25b54e39r73o55v13á 3905943841945

Jo, pravda, nějaký improvement tam je;-D

0/0
4.3.2014 19:50

P39ř50e74m66e68k 37O23s75t24á14r85e77k 1572933318188

Je videt, ze Babica tomu fakt nerozumi a placa nemysly, kudy chodi. Nic jako peti hvezdickova restaurace neexistuje. To kazdy kuchar vi, z cehoz vyplyva, ze on kuchar rozhodne neni. A jeste jedna vytka k redakci - Babicovy dobroty nemuzou patrit mezi nejsledovanejsi kulinarsky porad, jelikoz se nejedna o kulinaru. Mozna tak zabavni kdovicopatlamapaprtala, ale ne kulinarina.

+2/−1
4.3.2014 15:09

M71i27r67o64s94l49a96v 45B41e11n84e45š 1967954453790

Z Babici má srandu každý, kdo o vaření alespoň něco málo ví. A jak zde někdo níže psal, že zpochybňuje význam Polhreicha ve zlepšení způsobu vaření mezi širokou veřejností, z vlastní zkušenosti vím, že to tak je. Zaregistroval jsem to i ve své rodině - matce stačilo vidět pár epizod Ano, šéfe! a sama od té doby říká, že si dává záležet nejen na tom, jak jídlo chutná, ale i jak vypadá na talíři. Stejný posun jsem pozoroval i u své přítelkyně (obě jsou mimochodem skvělé kuchařky). Takže Zdendo díky, jsi borec! R^

+3/0
4.3.2014 14:33

J16a95n 23B89a45r78t63u66š23k59a 7186501591473

http://www.macekvbotach.cz/sefe-sefe/

čtěte prosím pozorně a všechno, myslím tím celou recenzi. A teprve pak suďte, ale objektivně, prosím.

0/0
4.3.2014 14:28

J95i44r51k46a 41V73o36j30v10o88d53i38n 6351667527765

No, nevim nevim jestli si mám na základě jednoho článku udělat objektivní názor.

+1/0
4.3.2014 15:26

J78a28n 67B15a71r61t80u41š72k92a 7626101511453

myslel jsem "soudit ten článek". A reakce Pohlreicha - ty stojí za to!

0/0
4.3.2014 15:54
Foto

J41i55t85k93a 14D49í92t59ě64t71o53v85á 5957332465168

Jenom aby se Babica nezhlídl v Jamiem Oliverovi a nechtěl s těmi svými blafy vyrazit šířit osvětu do českých škol 8-o

+1/0
4.3.2014 14:17

J52a96n24a 45N79o88v81á54k75o44v63á 6207739483204

Babica je patlal s IQ šumící trávy, ale to je jedno. Spíše nechápu lidi, co to sledují nebo podle něho dokonce vaří.

+3/−1
4.3.2014 13:54

K35a77t63e57ř96i52n40a 62M12i82l29e63r95o61v84á 9644566938661

Vůbec nerozumim Pohlreichově potřebě navážet se do Babici. Vždyť je to úplně jiná "liga"... Mohl by bejt trochu nad věcí. Všichni víme, že Jirka je patlal. :-)

+1/0
4.3.2014 13:43

J49i65r85k15a 64V51o72j41v28o69d84i82n 6841257607275

Já mam pocit, že pohlreich se do babici nijak nenavážel, jenom si z něj udělal v jednom dílu ano, šéfe srandu a je toho plnej net.

+1/0
4.3.2014 13:46

J17a41n 75F49i62a22l44a 7214627605359

Babica uvádí fakt pořad o kuchaření? Já myslel, že je to estráda, pořád jsem se smál, jak s těmi potravinami dokáže blbnout. Já třeba v dětství smíchal všechny barvy modelíny a vznikla taky zajímavá hmota.

+2/0
4.3.2014 13:32

V85á91c89l78a17v 26H17o97s54c49h 8726988152331

jo, sediva :-)

0/0
4.3.2014 15:34

J22a91n 26A10l43á47n 4445444762323

Příjde mi trapný, jak Babica pořád dokola tohle přehrabává... trochu to vypadá, že si na Pohlreichovi dělá jméno. Udivuje mě, s jakým minimem se člověk může stát mediální hvězda... Babica - kuchař (ehm tedy pokud je kuchař ten, co hazí suroviny do hrnce, tak ano), Babica - cestovatel (tak jako on dnes cestuje kde kdo, akorát si nemyslí, že s tím může lézt do televize)... Chtěl bych mít jeho sebevědomí 8-o.

+2/−1
4.3.2014 13:30
Foto

P79ř54e13m37e31k 73H52o14m25o86l48a 5378895775666

tak to je luxusní článek, zlatá Hanychová ;-D

+1/0
4.3.2014 12:52

P77e27t16r 76Z44a42c70h25r51d98l51a 2946611278878

Pane Babico, když jdu do restaurace, tak by tam měli být schopni vyrobit něco lepšího než umím sám, jinak můžu rovnou chodit do nějaké závodky, případně si uvařit sám doma. Maso se zeleninou skutečně dovede orestovat každý. Ten boj není Babica : Pohlreich. Ten boj je o suplování závodní kuchyně v restauracích, kam ty jídla, které vaříte a které zvládne každý, skutečně nepatří.

+7/−1
4.3.2014 12:50

M50i57l23a56n 36K70l14o70u32č75e29k 3940885468717

šel jsem do toho, aby lidé dostali normální recepty///ano, například havajský řízek, kdy se krůtí plátek posype cukrem, naplní banánem a obalí v kokosu, to je taková domácí klasika

+12/0
4.3.2014 12:17

J84i12r48k42a 64V29o38j66v41o89d19i39n 6601377797775

Tohle si pamatuju, jenom sem čekal jestli se host pobleje.

+7/0
4.3.2014 12:21

M89a86r36k45é89t23a 43Ž51e94m73l55i82č10k24o47v81á 1774790243483

Co se dělo po dotočení pořadu, bohužel, nevíme...

+1/0
4.3.2014 12:57

P55a28v61e67l 22V90a80n65č26á41k 3524425524965

Vařit podle "Babicovin" může opravdu jen barbar. Do všeho narve rajčata a vše je totální maglajz bez citu a estetiky, jen naplácat na talíř. Neumí vařit, ježí se mi chlupy, když to má máma občas puštěné, co zase vymyslí za šílenost. Sám uvařím a mnohem líp a hostům bych si nikdy nedovolil něco podle něho udělat, natož servírovat.

+7/−1
4.3.2014 12:09

L39a17d61i11s80l70a68v 95Z47o90c73h 8542658274518

Já bych ocenil, že díky výše zmíněnému vzniklo krásné nové slovo 'zbabicovat'.

+2/0
4.3.2014 11:59

R37a60d80e23k 40F31o70r34m67á32n98e42k 4768343627309

To co v článku nezaznělo, je skutečnost, že Babicovi dobroty na Nově brzo končí. Dostal smlouvu od Novy na dobu určitou. Psalo se to na internetu. Jeho pořad nemá takovou sledovanost. Takže nevím, proč jej iDnes prezentuje jako nejsledovanější kulinářský pořad v ČR.

+1/−1
4.3.2014 11:49

M22i39c13h84a39l 29P76a97v52l78á59t 9803693934679

On to hlavne neni kulinarsky porad. Pan Babica totiz neni kuchar, ale na rozdil treba od takoveho pana Novotneho je vyborny bavic!

+5/0
4.3.2014 12:52

I34v63e23t88a 80K71l28i21m74e68č82k92o78v80á 7387912710

Babica je fenomén.

Neumí vařit. Slova ve větě skládá jako průměrný žák pomocné školy, kštice mu hravě poskakuje nad hrnci ikema, do kastrolu hází co jej napadne. Postava z lidu doprovází druhou postavu lidu.

Přesto vydává knihy a koukají na něj lidi. Proč?

Já občas za dlouhého zimního víkendu také koukám. Hledíme na něj se synem jako fascinováni hadem. Co jej zase napadne za neuvěřitelnou kombinaci. A občas se prostě jen chceme pobavit.

+7/0
4.3.2014 11:46

V83o70j60t24ě62c41h 22V17i83n81c70z61e 4712886630739

Asi takhle :-)

http://www.youtube.com/watch?v=dD-fqvK0fa0

0/0
4.3.2014 11:36

R74i77c62h45a81r57d 92M28i37k25u56l36e97n26k24a 1859867967984

Že tě huba nebolí Juro.... Z tebe jsme si dělali pr.el ještě když jsme o žádným Pohlraichovi neměli ani tušení. Ty tvoje věčný ajdamy a kečupy....;-D Uznávám, dnes už to tak hrozné není, ale.....

+10/−1
4.3.2014 11:06

J42a52n 70B31a11r80t95u88š57k59a 7126781281293

Pohlreich si založil kariéru na urážkách, sprostotě a buranství a to mají Češi asi rádi, podle toho jak jej tady "brání". A až navštívíte někdy jeho restaurace, možná změníte názor.

+3/−17
4.3.2014 10:19

D24a16n 60S39o35u11č22e67k 7957352268644

Pohlreich jen kopiruje Gordona Ramsayho, takze to maji radi i Britove:-). Vy jste v te restauraci byl?

+7/−1
4.3.2014 10:21

P80a85v65e55l 74N83o91v64á40k 4213148555601

a kdo myslite, ze se v tech kuchynich pohybuje? nejaci citlivi knihomolove? :D

+5/0
4.3.2014 10:26

M63a84r67t44i67n 34M46a38j17e82r 8203637568601

Pohlreich narozdíl od Babici umí vařit!

+8/−3
4.3.2014 10:56

M94a86r74t56i45n 15N46o98v20o33t12n83ý 7273855630875

Tož dobré jídlo v té restauraci má. A na co jsem měl vlastně změnit názor?

+4/−1
4.3.2014 11:07

P13a12v14e77l 71V25a53n32č37á10k 3784365734125

Pokud jste to nepochopil, tak ten pořad je převzatý pořad, kde se dokonce očekávaly urážky a p. Pohlreich jen hraje roli, kterou má ve scénáři.

+3/−1
4.3.2014 12:11

M54a91r27t32i96n 76K65o63v67á49ř 2242630743432

Pohlreich je v těchto pořadech pouze herec, který vystupuje podle předem daného scénáře. Ve skutečnosti se chová úplně jinak.

+1/0
4.3.2014 13:03

P42e83t16r 59S74v29a79č18i58n78a 8886789421512

Nedávno jsem narazil na mistra kuchaře na youtube, videa jsou doplněna o komentář uživatelem kronoss897 Přeju hezkou zábavu

+3/0
4.3.2014 10:06

R28o44m36a19n 35D18o78r19s65k93ý 1886854310488

sel jsem to sem do diskuse napsat a koukam, ze neni treba .....  ale pridam alespon recept na jeho BALON :-) udelat z bochniku chleba hriste a z eidamu branky.... no ty woe :-)  http://www.youtube.com/watch?v=erXspYsRtDU

0/0
4.3.2014 12:27

D43a64n 63S17o50u19č88e53k 7927282618544

A hlavne tam pak ten druhej strejda prohlasi, ze si to nebudou kazit chlebem. Jojo, hriste jste delali pul hodiny jak blbci, ale nekazte si to tim ;-D

0/0
4.3.2014 12:40

Z31u46z43a48n43a 27K44u23b44á32t23o14v38á 1656643336274

Jak kdyby bylo co zkazit ;-D

0/0
5.3.2014 9:32

P21e70t87e96r 41Č73e92r24n81á37k 1321626747512

Ako neviem kto je aspon polopríčetný dokáže toto vyhlásiť za dobré jedlo...

Neskutočný grc.... a toľko dobrých surovín tam vymrhal... keby si spravil obyčajný karbonátek, tak by spravil lepšie....

https://www.youtube.com/watch?v=erXspYsRtDU

+1/0
4.3.2014 10:04







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.