Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

S útoky začal Pohlreich, lidé to jenom přebírají, říká Jiří Babica

Televizní kuchař Jiří Babica dlouhodobě rozděluje národ. Jedni jeho kulinářské postupy oceňují, jiní zatracují. Vše navíc umocňují fóry typu: Když nemáš limetku, dej tam citron. Samotný Babica se tomu směje a za vším vidí kolegu Zdeňka Pohlreicha, který prý s útoky začal.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K90a26r51o96l12í78n15a 47K15o41u37d66e83l16k40a 7960500301168

Taky jsem jednou shlédla jeho pořad...a je opravdu spíše zábavný, smutně zábavný. Kamarádka mi vlastně s tímto úmyslem poslala i odkaz, bohužel jsem se dlouho nebavila, jelikož jsem to musela po dvou minutách vypnout a to když prohodil: "no a teď tam dáme cheddar, pro ty co neví, to je takovej ten pálivej mexickej sýr....". Blbec, snad umí alespoň ty lyže navoskovat pořádně.

+1/0
7.3.2014 11:18
Foto

V43l84a28d52i25m25í54r 56V94o46l21k34o 6770222827759

Když vidím Babicu, vzpomenu si na knížku z dětství: "Chemik detektivem";-D

+1/0
5.3.2014 23:15
Foto

V10l90a19d91i25m34í58r 45V80o11l43k62o 6750322147819

uáááááá, furt to žije: http://www.databazeknih.cz/knihy/chemik-detektivem-69717

0/0
5.3.2014 23:16

J14a11n 86P60a71v73e36l 2800567313190

Nesoudím, ale jestli nás učí vařit prodejce lyží, který není schopný rétor a mluví stylem "teď tam dej to, no to, toooo. Jo přesně tohle, tak a můžeme servírovat" a hlášky typu "když nemáte citron, dejte si tam limetku"... To je důvodem, proč si z něj spousta lidí utahuje. Navíc Polreich nevaří pro snoby, ale právě pro lidi, kteří si chtějí uvařit s co nejmenšími náklady. O tom totiž je jeho pořad Ano, šéfe, kde učí kuchaře restaurací vařit lacině a kvalitně, aby nebyly podniky ztrátové a aby se zvyšovala kvalita gastronomie v čechách. Proto mám pocit, že ty "útoky" na Babicu nejsou naprosto bezduché a bezdůvodné.

+5/0
4.3.2014 18:17

I10v92a16n58a 53M11o39t40a16l40í38k89o19v36á 5824701230812

jenže mě je milejší Babica, který je slušný, nestilizuje se do tvrďáka a vystačí si bez sprosťáren a kurvování a k oblíbenosti pořadu ani nepotřebuje túrovat motorku ;-)

+2/−3
5.3.2014 8:36

J91i80r72k42a 39V30o76j34v31o13d36i63n 6371447937245

No, nevim jak by vypadalo ano, šéfe s babicou. Minulý týden babica řekl u vaření, cituji, "přeci kvůli tomu nebudu dělat vývar". Do háje to je kuchař???

Pohlreich je ještě hodně slušnej, když vidím jakej maj ty kuchaři bordel v kuchyni. Ani se mu nedivim, že je sprostej(i když to má ve scénáři).

+1/0
5.3.2014 9:22

D57a52n 74S51o88u61č45e91k 7967502748214

Oblibenost jeho poradu je smutna vec. Smutne je, ze tolik lidi ho haji a nechaji si od nej cpat takovy blivajzy. Kam se podela zdrava kritika? Jak muze nekdo vazne koukat na porad, kde vam Babica cpe takovy hovadiny? A to ze je slusnej. Ok, fajn. To je vsecko asi.

+1/0
5.3.2014 9:32

L77u34c88i12e 22B98a64r50t46o67ň63o85v81á 5280788357135

No tak pokud sledujete pořad pana Babici kvůli slušnému chování, tak proč ne. Pokud ho sledujete kvůli vaření - je to na pováženou.

+1/0
5.3.2014 9:40

L51a13d93i95s93l77a39v 95V70o92d40i44č79k44a 7876548641567

Babica? Věčne nalitý hovado. Jaká televize, takový kuchař, že.R^

0/0
19.3.2014 16:17

J96a24n 33B51a38r78t52u77š88k88a 7876691701813

Jo, jo, máte pravdu, to je stejné jako když všichni říkají, že sledují dokumenty a vzdělávací pořady na ČT2 a ČD Art, ale přitom neví, co se tam vlastně vysílá. No a pak se jistí, že největší  sledovanost mají telenovely na Nově a Primě. Prostě stádo....

+2/0
4.3.2014 15:52

V19á87c55l47a80v 24H82o55s58c16h 8506168342151

ted nevim, jestli je to jeden z nejsledovanejsich poradu o vareni proto, ze varit, umi, nebo ze varit neumi ;-D

+4/0
4.3.2014 15:36

M65a33j74k40a 26Š71u80m21b78e10r73o24v52á 3265873501175

My máme Pohlreicha - Babicu, v Británii zase Ramseyho - Lawson (i když věřím, že to věčné olizování prstů, prsení se nad sporákem a vilné pohledy do kamery si svoje diváky vždycky najdou;-)). A i tak je Nigella a její vaření z plechovek o pár tříd lepší, než Babica.

A pokud má být někdo českým Oliverem, tak bezkonkurenčně Radek Kašpárek na Barrandově. Radost na něj koukat, protože jeho vaření má fakt jiskruR^ ... a oprava - v něčem je dokonce lepší, než Jammie - má pořád uklizenou pracovní plochu, zatímco Jammie nadělá při vaření strašný bordel:-)

0/0
4.3.2014 15:34

J11a31r57o35s90l87a49v 72B49r72ü51m64m27e10r 7324533476

Nigella se ale postupem doby naučila vařit normálně ;-D

0/0
4.3.2014 17:56

M21a64j23k57a 52Š97u10m96b19e54r72o66v71á 3665663171985

Jo, pravda, nějaký improvement tam je;-D

0/0
4.3.2014 19:50

P49ř83e75m79e73k 44O35s67t75á97r39e56k 1612983518708

Je videt, ze Babica tomu fakt nerozumi a placa nemysly, kudy chodi. Nic jako peti hvezdickova restaurace neexistuje. To kazdy kuchar vi, z cehoz vyplyva, ze on kuchar rozhodne neni. A jeste jedna vytka k redakci - Babicovy dobroty nemuzou patrit mezi nejsledovanejsi kulinarsky porad, jelikoz se nejedna o kulinaru. Mozna tak zabavni kdovicopatlamapaprtala, ale ne kulinarina.

+2/−1
4.3.2014 15:09

M15i14r32o37s58l57a32v 57B37e81n43e75š 1167774153830

Z Babici má srandu každý, kdo o vaření alespoň něco málo ví. A jak zde někdo níže psal, že zpochybňuje význam Polhreicha ve zlepšení způsobu vaření mezi širokou veřejností, z vlastní zkušenosti vím, že to tak je. Zaregistroval jsem to i ve své rodině - matce stačilo vidět pár epizod Ano, šéfe! a sama od té doby říká, že si dává záležet nejen na tom, jak jídlo chutná, ale i jak vypadá na talíři. Stejný posun jsem pozoroval i u své přítelkyně (obě jsou mimochodem skvělé kuchařky). Takže Zdendo díky, jsi borec! R^

+3/0
4.3.2014 14:33

J56a27n 60B48a76r67t47u30š86k89a 7766101691503

http://www.macekvbotach.cz/sefe-sefe/

čtěte prosím pozorně a všechno, myslím tím celou recenzi. A teprve pak suďte, ale objektivně, prosím.

0/0
4.3.2014 14:28

J56i54r31k95a 65V62o43j79v49o90d60i28n 6511917117585

No, nevim nevim jestli si mám na základě jednoho článku udělat objektivní názor.

+1/0
4.3.2014 15:26

J60a96n 91B55a98r44t48u12š92k47a 7666121491683

myslel jsem "soudit ten článek". A reakce Pohlreicha - ty stojí za to!

0/0
4.3.2014 15:54
Foto

J80i32t86k85a 35D87í54t20ě22t52o49v76á 5767682875588

Jenom aby se Babica nezhlídl v Jamiem Oliverovi a nechtěl s těmi svými blafy vyrazit šířit osvětu do českých škol 8-o

+1/0
4.3.2014 14:17

J25a55n28a 37N38o78v17á24k51o21v15á 6287139273954

Babica je patlal s IQ šumící trávy, ale to je jedno. Spíše nechápu lidi, co to sledují nebo podle něho dokonce vaří.

+3/−1
4.3.2014 13:54

K40a39t79e20ř37i40n64a 65M23i14l50e84r49o15v31á 9664796248431

Vůbec nerozumim Pohlreichově potřebě navážet se do Babici. Vždyť je to úplně jiná "liga"... Mohl by bejt trochu nad věcí. Všichni víme, že Jirka je patlal. :-)

+1/0
4.3.2014 13:43

J31i21r83k21a 40V12o25j72v44o23d81i35n 6171937567185

Já mam pocit, že pohlreich se do babici nijak nenavážel, jenom si z něj udělal v jednom dílu ano, šéfe srandu a je toho plnej net.

+1/0
4.3.2014 13:46

J47a95n 58F59i27a59l88a 7154337865929

Babica uvádí fakt pořad o kuchaření? Já myslel, že je to estráda, pořád jsem se smál, jak s těmi potravinami dokáže blbnout. Já třeba v dětství smíchal všechny barvy modelíny a vznikla taky zajímavá hmota.

+2/0
4.3.2014 13:32

V67á18c29l54a35v 14H68o94s84c56h 8276498172221

jo, sediva :-)

0/0
4.3.2014 15:34

J66a30n 51A40l78á43n 4905924952833

Příjde mi trapný, jak Babica pořád dokola tohle přehrabává... trochu to vypadá, že si na Pohlreichovi dělá jméno. Udivuje mě, s jakým minimem se člověk může stát mediální hvězda... Babica - kuchař (ehm tedy pokud je kuchař ten, co hazí suroviny do hrnce, tak ano), Babica - cestovatel (tak jako on dnes cestuje kde kdo, akorát si nemyslí, že s tím může lézt do televize)... Chtěl bych mít jeho sebevědomí 8-o.

+2/−1
4.3.2014 13:30
Foto

P70ř31e63m25e71k 31H78o87m52o18l56a 5648245685566

tak to je luxusní článek, zlatá Hanychová ;-D

+1/0
4.3.2014 12:52

P31e47t97r 71Z61a30c56h50r47d60l39a 2466731548528

Pane Babico, když jdu do restaurace, tak by tam měli být schopni vyrobit něco lepšího než umím sám, jinak můžu rovnou chodit do nějaké závodky, případně si uvařit sám doma. Maso se zeleninou skutečně dovede orestovat každý. Ten boj není Babica : Pohlreich. Ten boj je o suplování závodní kuchyně v restauracích, kam ty jídla, které vaříte a které zvládne každý, skutečně nepatří.

+7/−1
4.3.2014 12:50

M12i73l21a44n 83K13l49o52u33č62e76k 3380955978647

šel jsem do toho, aby lidé dostali normální recepty///ano, například havajský řízek, kdy se krůtí plátek posype cukrem, naplní banánem a obalí v kokosu, to je taková domácí klasika

+12/0
4.3.2014 12:17

J12i15r82k83a 56V94o91j31v44o63d23i80n 6261647427845

Tohle si pamatuju, jenom sem čekal jestli se host pobleje.

+7/0
4.3.2014 12:21

M14a43r98k16é82t52a 78Ž84e53m81l94i73č18k83o90v59á 1514810573333

Co se dělo po dotočení pořadu, bohužel, nevíme...

+1/0
4.3.2014 12:57

P63a89v96e57l 19V52a76n80č69á31k 3324865904775

Vařit podle "Babicovin" může opravdu jen barbar. Do všeho narve rajčata a vše je totální maglajz bez citu a estetiky, jen naplácat na talíř. Neumí vařit, ježí se mi chlupy, když to má máma občas puštěné, co zase vymyslí za šílenost. Sám uvařím a mnohem líp a hostům bych si nikdy nedovolil něco podle něho udělat, natož servírovat.

+7/−1
4.3.2014 12:09

L71a93d95i91s81l59a35v 96Z39o74c98h 8272228594718

Já bych ocenil, že díky výše zmíněnému vzniklo krásné nové slovo 'zbabicovat'.

+2/0
4.3.2014 11:59

R63a38d43e17k 18F30o24r46m51á95n39e74k 4978253317589

To co v článku nezaznělo, je skutečnost, že Babicovi dobroty na Nově brzo končí. Dostal smlouvu od Novy na dobu určitou. Psalo se to na internetu. Jeho pořad nemá takovou sledovanost. Takže nevím, proč jej iDnes prezentuje jako nejsledovanější kulinářský pořad v ČR.

+1/−1
4.3.2014 11:49

M18i82c40h21a95l 63P59a10v97l96á65t 9593313574919

On to hlavne neni kulinarsky porad. Pan Babica totiz neni kuchar, ale na rozdil treba od takoveho pana Novotneho je vyborny bavic!

+5/0
4.3.2014 12:52

I39v27e18t16a 92K88l79i81m56e57č57k54o94v51á 7847372810

Babica je fenomén.

Neumí vařit. Slova ve větě skládá jako průměrný žák pomocné školy, kštice mu hravě poskakuje nad hrnci ikema, do kastrolu hází co jej napadne. Postava z lidu doprovází druhou postavu lidu.

Přesto vydává knihy a koukají na něj lidi. Proč?

Já občas za dlouhého zimního víkendu také koukám. Hledíme na něj se synem jako fascinováni hadem. Co jej zase napadne za neuvěřitelnou kombinaci. A občas se prostě jen chceme pobavit.

+7/0
4.3.2014 11:46

V18o26j90t44ě81c47h 75V10i78n42c19z21e 4642636250939

Asi takhle :-)

http://www.youtube.com/watch?v=dD-fqvK0fa0

0/0
4.3.2014 11:36

R14i98c57h89a18r38d 68M38i10k83u63l48e18n63k57a 1239697827514

Že tě huba nebolí Juro.... Z tebe jsme si dělali pr.el ještě když jsme o žádným Pohlraichovi neměli ani tušení. Ty tvoje věčný ajdamy a kečupy....;-D Uznávám, dnes už to tak hrozné není, ale.....

+10/−1
4.3.2014 11:06

J14a66n 57B57a78r42t16u23š55k70a 7706901921413

Pohlreich si založil kariéru na urážkách, sprostotě a buranství a to mají Češi asi rádi, podle toho jak jej tady "brání". A až navštívíte někdy jeho restaurace, možná změníte názor.

+3/−17
4.3.2014 10:19

D60a90n 52S36o47u72č78e56k 7627432968834

Pohlreich jen kopiruje Gordona Ramsayho, takze to maji radi i Britove:-). Vy jste v te restauraci byl?

+7/−1
4.3.2014 10:21

P36a90v25e84l 95N51o81v22á20k 4363558505771

a kdo myslite, ze se v tech kuchynich pohybuje? nejaci citlivi knihomolove? :D

+5/0
4.3.2014 10:26

M56a12r24t23i67n 39M91a69j16e57r 8713157858321

Pohlreich narozdíl od Babici umí vařit!

+8/−3
4.3.2014 10:56

M19a71r57t14i24n 59N93o16v25o97t70n74ý 7283195800315

Tož dobré jídlo v té restauraci má. A na co jsem měl vlastně změnit názor?

+4/−1
4.3.2014 11:07

P33a45v11e57l 89V70a64n43č93á13k 3154235294425

Pokud jste to nepochopil, tak ten pořad je převzatý pořad, kde se dokonce očekávaly urážky a p. Pohlreich jen hraje roli, kterou má ve scénáři.

+3/−1
4.3.2014 12:11

M52a78r19t29i71n 49K62o32v41á90ř 2832500863262

Pohlreich je v těchto pořadech pouze herec, který vystupuje podle předem daného scénáře. Ve skutečnosti se chová úplně jinak.

+1/0
4.3.2014 13:03

P52e92t20r 82S88v84a34č36i14n37a 8416489171232

Nedávno jsem narazil na mistra kuchaře na youtube, videa jsou doplněna o komentář uživatelem kronoss897 Přeju hezkou zábavu

+3/0
4.3.2014 10:06

R19o20m54a80n 85D81o54r90s64k98ý 1466404680108

sel jsem to sem do diskuse napsat a koukam, ze neni treba .....  ale pridam alespon recept na jeho BALON :-) udelat z bochniku chleba hriste a z eidamu branky.... no ty woe :-)  http://www.youtube.com/watch?v=erXspYsRtDU

0/0
4.3.2014 12:27

D13a20n 73S48o82u47č90e11k 7917322348444

A hlavne tam pak ten druhej strejda prohlasi, ze si to nebudou kazit chlebem. Jojo, hriste jste delali pul hodiny jak blbci, ale nekazte si to tim ;-D

0/0
4.3.2014 12:40

Z17u26z74a81n86a 32K42u48b23á31t45o13v64á 1146703606374

Jak kdyby bylo co zkazit ;-D

0/0
5.3.2014 9:32

P21e45t58e25r 34Č33e93r62n92á65k 1681316177282

Ako neviem kto je aspon polopríčetný dokáže toto vyhlásiť za dobré jedlo...

Neskutočný grc.... a toľko dobrých surovín tam vymrhal... keby si spravil obyčajný karbonátek, tak by spravil lepšie....

https://www.youtube.com/watch?v=erXspYsRtDU

+1/0
4.3.2014 10:04







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.