Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

I Pohlreich má svou cenu, kečup vezme na milost za sumu se sedmi nulami

Nejznámější český šéfkuchař Zdeněk Pohlreich přiznal v televizi Óčko, že od výrobců náhražek, proti nimž tak veřejně brojí, dostává nabídky, aby se postavil za jejich výrobek. Zatím je všechny odmítl, ale jak přiznal, nechal by se zviklat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K63a73r46e74l 61Š96u44n74k79a 2738521874405

jediný co umí je želé

+3/−1
2.3.2013 12:40

P32a82v58e71l 66Z88i37k93a 3672861892589

Jestli chcete jíst pořádný OPRAVDOVÝ KEČUP,  tak si ho prostě jako já udělejte. Loni jsem uvařil asi 50 sklenic. Sice to dá nějakou práci, ale s tím, co se prodává v obchodech, se to nedá srovnat. Rajčata mám zdarma od tchána, který to vždycky přežene a pan neví, co s nimi:

http://recepty.vareni.cz/domaci-kecup-2/

+3/0
2.3.2013 8:36

J43a36r63o85s56l74a58v 11K90o20v45á26ř83í62k 4338863250130

Dobrý kečup dělá firma KAND. Stokrát lepší než Heinz.

0/0
2.3.2013 12:51

C48a20r59m17e87n 44K43e92l64l41i77e 8531351781788

Kecup je dochucovadlo.

Pouzit ho jako prisadu do vareni, napriklad misto rajskeho protlaku, by mohlo napadnout jen kuchynskeho analfabeta nebo osobu strasne linou, ktere vubec nezalezi na konecnem produktu.

Napada me take jmeno jisteho kuchynskeho inovatora, ktery nezna rozdil mezi kecupem, protlakem, stavou, drcenou rajskou smesi, polotovarovymi rajskymi omackami a podobnymi vyrobky.

+1/−1
2.3.2013 3:52

P87e71t48r 10T47l26o87u94k23a80l 7314915472365

A ten inovátor je kdo?

0/0
3.3.2013 12:38

M15i73r69o79s70l86a19v 32K76r55a96t22o40c65h45v58í42l 6913896148

Když nemá rád náhražky, proč vystupuje v náhražce na kvalitní pořad. Ty jeho nahrané výstupy podle scénáře jsou fakt trapný....

+8/−9
1.3.2013 15:15

K12r11i92s71t22ý74n62a 22H10y26n15k36o48v61á 9182986268846

Občas se na to dívám a také nejsem moc veliký zastánce instantních potravin, ale občas po nich sáhnu.

+2/0
1.3.2013 12:04

P38e76t70r 70T89l82o81u25k84a42l 7154435592105

On se i bujon dá pořídit bez glutamanu a podobných pecek, stačí hledat. Ne vždy má člověk po ruce vývar do omáčky apod. Když už nějakou náhražku tak bez toho hnoje co do toho dávají běžně.

+5/0
1.3.2013 14:26

M40o47j34m40í32r 80K39l92á47s37e67k 1212706765486

Díky za info.

+3/−3
1.3.2013 16:47

N70i82c44k 31S10a30g47e64n 9378681333632

Jo jo. Taky bych bez toho neusnul, kdybych se to nedozvedel :)

0/−4
2.3.2013 3:36

J60a65r88o98s90l31a14v 16K16o33v56á59ř77í16k 4338133380200

Já bych neusnul bez toho že byste neusnul.

+2/0
2.3.2013 12:52

N89i96c17k 80S38a14g67e22n 9488951393262

Tak to je super, ze jsme se mohli vyspat oba :)

0/−2
2.3.2013 15:01

E85v74a 94H22a15s38n86í71k77o21v79á 1554441636764

Zajímalo by mě, co takový zásadový Pohlreich papá doma, když tam není kamera. Jedna věc je dobře se najíst v restauraci a druhá věc je každodenní vaření. 

Já radši zůstanu u svých náhražek, protože nežiju proto, abych vařila. ;-)

+7/−21
1.3.2013 11:27
Foto

P21a74v50e52l 41Č41e33r39n23í73k 1628585170700

Vzhledem k tomu že uvařit z čerstvého je téměř stejně drahé jako z náhražek, lépe to chutná a časově to nevyjde o mnoho hůř, tak pochybuju že by nějaké náhražky popužíval.

+17/−1
1.3.2013 12:46

A85n63n90a 67Č20e92r40m72á13k20o21v97á 1105335286294

no jestli jíte jen instatní věci, tak asi moc dlouho nepožijete;-D ono uvařit se dá čerstvé jídlo i do 20 minut

+7/−1
1.3.2013 13:35

Z94d11e82n69ě13k 44S36v31o88b73o53d43a 6718812919633

Co mají náhražky společného s úsporou času? Vařte bez náhražek, budete to líp chutnat a budete žít stejně jako do teď.

+6/−1
1.3.2013 13:55

J33a22n 69M50o93t90ů52r95e66k 7270442761499

sice nežijete proto, abyste vařila, ale jíte proto, abyste žila!

+7/0
1.3.2013 13:55

K30a29r34e39l 88Ž55a43l62o16u87d26e59k 1564404882140

Přisprostlý zlatokop s připečeným mozkem od plotny, zaujímající pózy k naší národní kuchyni i dalším potravinám, které dle něho nejsou v kurzu.

Pardon, mě se tento "kuchař a šéf" v jedné osobě velmi oškliví. 

Řemeslo ovládá, to se nemusí diskutovat, ale jinak je horší, než řezníkův pes. Takové "vzory" jsou dnes v televizi jeden za druhým.:-/

+7/−25
1.3.2013 11:08

J65i28r68i 48S39y16k45o10r15a 5593549171906

Proc si vsichni mysli ze myslel 10 milionu. Mohl myslet 90 milionu a to pak by se uz dalo vyzit i v Australii :-)

+7/−1
1.3.2013 10:57

J26i16r77i 19S85y21k34o33r23a 5463519121186

Nicmene je jasne ze si delal srandu :-)

+17/0
1.3.2013 10:58

M88i59c62h61a76l 41N95e65z76v23a77l 9583794804

Kdyz da na stul nekdo 10, nebo dokonce 90 mega, tak jde vsechna sranda stranou :-P

+5/0
1.3.2013 17:39

N88i28c92k 88S49a83g18e98n 9958981523772

Ty jo, ja mam na stole 820 giga a je v tom nahodou srandy kopec ;)

+5/0
2.3.2013 3:39

I31r12e91n41a 94H55r12u86b14á 6379206557953

No záleží přece i na kečupu? Moje máma dělá fantastický kečup, jen rajčata, cibule a sůl, cukr (možná ještě něco), svaří, propasíruje, nandá do sklenic a zavaří. Kečup z obchodu už bych si po té její dobrotě nedala, dělám z toho třeba i omáčky.

+11/0
1.3.2013 10:48

D91u39š58a30n 50M11a94č18e61k 6530512344286

ano, takový kečup si dám taky, ale ne z obchodu vyrobený z jablečné šťávy, zahušťovadel, emulgátorů, stabilizátorů, barviv a další stovky E

+7/0
1.3.2013 10:55

K58a22r67e14l 51Ž62a64l76o87u28d44e74k 1304454632340

Přivezli jsme si kečup z německa (jeden z nejlevnějších) a při porovnání složení s "prémiovým" Hamé kečupem jsme jen překvapeně zírali. Kečup jako takový neděláme, zaváříme směs zeleniny s kořením, kterou dlouho dusíme, aby pustila vodu a zhoustla. Je to výborné k masům, na pizzu, do salátů i pomazánek.

+5/0
1.3.2013 11:11

O78n12d24ř65e78j 93S86t25a68r46o77c12h 5760353932404

Ono je to spíš o tom, že z kečupu se prostě nevaří. Nikdy. Kečup je studená omáčka, dresing k hranolkům, dochucovadlo.

Když jsem splácel byt, snědl jsem spoustu "omáček" z kečupu a teď už to nemůžu ani vidět. Pár rajčat, cibulka, česnek a bazalka, a za 15 minut je omáčka ke špagetám hotová - jo, je to o 15 minut víc, než chrstnout kečup, ale rozdíl v chuti je obrovský.

My Češi ale rádi lijeme kečup do všeho a hrdě to považujeme za vaření.

+6/−1
1.3.2013 11:35

Š86t52ě31p82á38n 90B68u15r14i43a36n 3613703121155

Nejsem rasista, ale tuhle rasu My Češi bych nejraději vyhubil http://www.novaustava.cz/clanky/mycesi-nestastny-narod

+1/0
1.3.2013 23:12

M35i73l71a97n 29Č71e31r14n91ý 5433739279352

Proč od mámy? Třeba Heinz vyrábí, alespoň podle informací na obalech, kečup pouze z rajčat, cukru, soli, octa a koření. Proto je také dražší než ostatní. 

Přidat do rozvařených rajčat škrob a červené barvivo totiž umí každý blb.

+2/−1
1.3.2013 11:38

J92a28n 97M84o51t18ů79r89e58k 7200132941729

No zrovna Heinz moc dobře v testu nedopadl. Dává tam kdejaká stará rajčata. Nejlépe dopadl zm. Kand.

+1/0
1.3.2013 14:05

J33i96ř72í 89L53u88k17á75š75e96k 5500611320413

Jak Dianka pečlivě poslouchá, vždycky když narazí na někoho chytrýho, tak neni tak drzá. Odhaduju IQ Zdenka tak 130-140, Diany 140-150. Oba mám celkem rád, nejlepší je ale Jenda Kraus :-)

+3/−3
1.3.2013 10:40

P67e79t98r 78P46á56l94k87a 6773496180622

někoho možná šokuje, že lidi jako já pojídají kečup, smažák nebo ohřívaný párky. Mně zase připadá divný, když na dnes modní otázku "kdy jste se naposledy dobře najedl?", řada lidí pracně vzpomíná na to, jak před půl rokem snědli třeba hogo fogo langustu, telecí plíčky nebo já nevim co.

To jako ti lidi vydrželi půl roku se dobře nenajíst a jedli jenom nedobře? Proč to někdo dělá? Já jsem se naposledy dobře najedl dneska ráno, když jsem si dal housku s plátkem eidamu..

+24/−7
1.3.2013 10:27

M84i60c95h55a82l 23M86e26l76e57n 7800943707836

souhlas, to že se naperu utopencem neni horší, než když se naperu ústřicema. chci jíst to co mi chutná a né co mi někdo říká, že by mi mělo chutnat!

+15/−4
1.3.2013 10:34

K72a46r85e51l 32S87t10r56ž57a58n89o39v13s25k36ý 1758125845

Tady spíš jde o to, že když jdu do restaurace, tak chci něco, co si doma sám neudělám. Na smažený eidam s tatarkou a hranolkami nepotřebuju platit za restauraci a za kuchaře.

+13/0
1.3.2013 10:46

I21r14e79n53a 89H24r10u94b77á 6199536517133

Já jím dobře každý den :-) a většinou když sem si chtěla dát něco jakože speciál ve vyhlášeném podniku, stálo to za ......

+3/0
1.3.2013 10:49

O50n97d51ř84e21j 25M41i62c65h39a96l59í49k 7967340328

Nevím co je na kečupu špatného... zrovna on má co říkat, když propaguje tatarky a majonézy od Yoplé

+9/−13
1.3.2013 9:56

M57a22r60t31i14n 91M85a71r67š65á42l 5611183877154

No dobře, ondro, tak to nevíš. A co my tady s tim...?

+6/−8
1.3.2013 10:02

O77n48d14ř48e36j 62M27i84c89h90a68l78í50k 7237230928

Kečup je běžné dochucovadlo jako třeba chutney, různé dipi či studené omáčky. Jen je oblíbený a často se nakupuje. Jinak na něm nic zlého není. 

Špatná může být maximálně nadmíra užití, ale stejně tak je špatná sůl, pepř, sojová omáčka, ocet atd.

+11/−5
1.3.2013 10:08

R63a59d96e53k 85B95o39r 2516293934585

Ale Pohlreich ho neodstraňuje ze stolů v jídelnách kde se jí, alébrž v kuchyních, kde se vaří. On je v tom trochu rozdíl, používat kečup při vaření a při dochucování při stravování.

+21/−1
1.3.2013 10:24

R98a48d56e74k 30B14o31r 2186543704575

A srovnávat studenou omáčku s kečup, to je trochu mimo mísu pane.

+4/−1
1.3.2013 10:24

O29n83d30ř58e43j 45M23i11c26h92a26l52í29k 7677530378

opravdu?? Naopak, kečup je studená omáčka

+5/−11
1.3.2013 10:33

J18a34n 61M18a19z83ů43r33e36k 2908524228135

Yoplé dělá majonézy a tatrky?

+4/−1
1.3.2013 10:03

O30n18d90ř83e19j 88M48i34c12h74a79l18í82k 7797560828

ok, moje chyba.. nevím proč, měl jsem ho zafixovaného z nějakou tatarkou a myslel jsem, že je to Yoplé.. omlouvám se, nedělá.

+1/−3
1.3.2013 10:10

Z54d39e32n11ě45k 76S80v45o46b94o21d74a 6468242199183

To byla zakysaná smetana.

+1/0
1.3.2013 13:58

Z32d58e13n88ě95k 43S37v83o44b48o68d10a 6598422389743

http://www.vagus.cz/wp-content//www/sites/7/site17437/public_html/wp-content/zdenek3.jpg

0/0
1.3.2013 14:00

J60a52n 79M17a96z81ů79r29e72k 2248134728525

jinak na kečupu špatného není nic...je ale špatné z něj vařit

+15/−1
1.3.2013 10:06

M52a23g37d38a64l98e73n57a 96M79a65c43h88o72v61á 2423415766468

Ale on nemá nic proto přidání si kečupu k jídlu. Sám v jednom pořadu i řekl, že je to v pořádku. Ale vaření z kečupu považuje za špatné, protože vařit by se mělo ideálně ze základních surovin. Do vaření se dává rajský protlak.

+11/0
1.3.2013 10:16

O45n77d45ř70e63j 65M38i25c61h31a18l75í69k 7237800708

záleží na receptech.. do italských určitě. Ale celkově se s tím dá souhlasit... stejně nevím, že by někdo v dnešní době vařil z kečupu. Když už, tak i pro restaurace je levnější obyčejný rajčatový protlak.. když se kupuje ve velkém

+2/−5
1.3.2013 10:22

P95e25t85r 32F14i72a75l85a 4941819366403

třeba pan Babica z kečupu vaří i peče

0/0
2.3.2013 15:38

V47l90a55d20i80m70í95r 15F17i44b90i66g11e42r 5444421451584

Já kečup nepoužívám nebo minimálně, podobně to je s hořticí. Kamarád jí má rád a spotřebuje jí hodně, ale podle mě to akorát přebíjí chuť jídla, třeba když si dám špekáček, nemyslím žádný odpad ale dobrý tak není třeba přebíjet tu chuť hořticí nebo kečupem, to si pak můžu dát rohlík a s tou hořticí to chuťově vyjde skoro nastejno.

0/0
1.3.2013 11:23

J56a66n29a 59H80e70ř45m60a59n22o73v71á 6940773701567

no já si dávám spíš hořčici .-)

+2/0
1.3.2013 11:31







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.