Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

I Pohlreich má svou cenu, kečup vezme na milost za sumu se sedmi nulami

Nejznámější český šéfkuchař Zdeněk Pohlreich přiznal v televizi Óčko, že od výrobců náhražek, proti nimž tak veřejně brojí, dostává nabídky, aby se postavil za jejich výrobek. Zatím je všechny odmítl, ale jak přiznal, nechal by se zviklat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K27a63r56e37l 36Š77u72n84k32a 2118461714705

jediný co umí je želé

+3/−1
2.3.2013 12:40

P68a57v41e21l 85Z84i75k14a 3792351872219

Jestli chcete jíst pořádný OPRAVDOVÝ KEČUP,  tak si ho prostě jako já udělejte. Loni jsem uvařil asi 50 sklenic. Sice to dá nějakou práci, ale s tím, co se prodává v obchodech, se to nedá srovnat. Rajčata mám zdarma od tchána, který to vždycky přežene a pan neví, co s nimi:

http://recepty.vareni.cz/domaci-kecup-2/

+3/0
2.3.2013 8:36

J20a92r56o57s74l74a72v 70K39o30v45á38ř92í36k 4808283450440

Dobrý kečup dělá firma KAND. Stokrát lepší než Heinz.

0/0
2.3.2013 12:51

C60a87r36m10e85n 37K22e16l17l48i12e 8631471381678

Kecup je dochucovadlo.

Pouzit ho jako prisadu do vareni, napriklad misto rajskeho protlaku, by mohlo napadnout jen kuchynskeho analfabeta nebo osobu strasne linou, ktere vubec nezalezi na konecnem produktu.

Napada me take jmeno jisteho kuchynskeho inovatora, ktery nezna rozdil mezi kecupem, protlakem, stavou, drcenou rajskou smesi, polotovarovymi rajskymi omackami a podobnymi vyrobky.

+1/−1
2.3.2013 3:52

P25e25t84r 25T36l57o36u72k11a41l 7484215122285

A ten inovátor je kdo?

0/0
3.3.2013 12:38

M59i13r56o67s44l74a10v 83K20r17a29t44o67c66h33v67í75l 6813176708

Když nemá rád náhražky, proč vystupuje v náhražce na kvalitní pořad. Ty jeho nahrané výstupy podle scénáře jsou fakt trapný....

+8/−9
1.3.2013 15:15

K77r21i95s13t18ý86n34a 24H35y68n46k25o20v87á 9562456548946

Občas se na to dívám a také nejsem moc veliký zastánce instantních potravin, ale občas po nich sáhnu.

+2/0
1.3.2013 12:04

P12e63t67r 40T15l76o94u91k89a68l 7494435642665

On se i bujon dá pořídit bez glutamanu a podobných pecek, stačí hledat. Ne vždy má člověk po ruce vývar do omáčky apod. Když už nějakou náhražku tak bez toho hnoje co do toho dávají běžně.

+5/0
1.3.2013 14:26

M14o41j49m48í16r 53K59l57á49s84e58k 1502696135346

Díky za info.

+3/−3
1.3.2013 16:47

N78i20c87k 22S80a78g53e13n 9468161283172

Jo jo. Taky bych bez toho neusnul, kdybych se to nedozvedel :)

0/−4
2.3.2013 3:36

J26a95r65o74s91l14a79v 21K78o47v18á38ř11í45k 4548233810800

Já bych neusnul bez toho že byste neusnul.

+2/0
2.3.2013 12:52

N63i17c90k 66S20a57g61e30n 9828861603382

Tak to je super, ze jsme se mohli vyspat oba :)

0/−2
2.3.2013 15:01

E13v41a 87H45a42s60n83í20k66o45v89á 1914541406114

Zajímalo by mě, co takový zásadový Pohlreich papá doma, když tam není kamera. Jedna věc je dobře se najíst v restauraci a druhá věc je každodenní vaření. 

Já radši zůstanu u svých náhražek, protože nežiju proto, abych vařila. ;-)

+7/−21
1.3.2013 11:27
Foto

P58a21v45e33l 39Č30e64r51n21í26k 1588855170220

Vzhledem k tomu že uvařit z čerstvého je téměř stejně drahé jako z náhražek, lépe to chutná a časově to nevyjde o mnoho hůř, tak pochybuju že by nějaké náhražky popužíval.

+17/−1
1.3.2013 12:46

A71n30n92a 59Č50e44r75m50á64k12o93v38á 1715245276264

no jestli jíte jen instatní věci, tak asi moc dlouho nepožijete;-D ono uvařit se dá čerstvé jídlo i do 20 minut

+7/−1
1.3.2013 13:35

Z98d22e79n56ě12k 18S47v62o30b17o47d89a 6758292839743

Co mají náhražky společného s úsporou času? Vařte bez náhražek, budete to líp chutnat a budete žít stejně jako do teď.

+6/−1
1.3.2013 13:55

J76a96n 94M25o96t41ů14r95e34k 7180552431399

sice nežijete proto, abyste vařila, ale jíte proto, abyste žila!

+7/0
1.3.2013 13:55

K10a57r50e33l 93Ž26a46l16o59u20d62e81k 1394394422960

Přisprostlý zlatokop s připečeným mozkem od plotny, zaujímající pózy k naší národní kuchyni i dalším potravinám, které dle něho nejsou v kurzu.

Pardon, mě se tento "kuchař a šéf" v jedné osobě velmi oškliví. 

Řemeslo ovládá, to se nemusí diskutovat, ale jinak je horší, než řezníkův pes. Takové "vzory" jsou dnes v televizi jeden za druhým.:-/

+7/−25
1.3.2013 11:08

J85i73r45i 28S29y61k73o29r12a 5293669181826

Proc si vsichni mysli ze myslel 10 milionu. Mohl myslet 90 milionu a to pak by se uz dalo vyzit i v Australii :-)

+7/−1
1.3.2013 10:57

J32i93r61i 14S32y29k58o96r66a 5813129461686

Nicmene je jasne ze si delal srandu :-)

+17/0
1.3.2013 10:58

M26i86c41h42a66l 12N70e98z48v44a20l 9243204484

Kdyz da na stul nekdo 10, nebo dokonce 90 mega, tak jde vsechna sranda stranou :-P

+5/0
1.3.2013 17:39

N82i31c31k 74S58a38g32e37n 9258101773162

Ty jo, ja mam na stole 820 giga a je v tom nahodou srandy kopec ;)

+5/0
2.3.2013 3:39

I19r82e10n28a 91H42r80u59b45á 6869866687613

No záleží přece i na kečupu? Moje máma dělá fantastický kečup, jen rajčata, cibule a sůl, cukr (možná ještě něco), svaří, propasíruje, nandá do sklenic a zavaří. Kečup z obchodu už bych si po té její dobrotě nedala, dělám z toho třeba i omáčky.

+11/0
1.3.2013 10:48

D64u46š83a82n 59M51a88č22e80k 6750742444166

ano, takový kečup si dám taky, ale ne z obchodu vyrobený z jablečné šťávy, zahušťovadel, emulgátorů, stabilizátorů, barviv a další stovky E

+7/0
1.3.2013 10:55

K52a18r45e88l 70Ž41a63l60o91u87d98e29k 1514764432590

Přivezli jsme si kečup z německa (jeden z nejlevnějších) a při porovnání složení s "prémiovým" Hamé kečupem jsme jen překvapeně zírali. Kečup jako takový neděláme, zaváříme směs zeleniny s kořením, kterou dlouho dusíme, aby pustila vodu a zhoustla. Je to výborné k masům, na pizzu, do salátů i pomazánek.

+5/0
1.3.2013 11:11

O12n95d43ř61e22j 93S90t47a53r65o57c87h 5930383172344

Ono je to spíš o tom, že z kečupu se prostě nevaří. Nikdy. Kečup je studená omáčka, dresing k hranolkům, dochucovadlo.

Když jsem splácel byt, snědl jsem spoustu "omáček" z kečupu a teď už to nemůžu ani vidět. Pár rajčat, cibulka, česnek a bazalka, a za 15 minut je omáčka ke špagetám hotová - jo, je to o 15 minut víc, než chrstnout kečup, ale rozdíl v chuti je obrovský.

My Češi ale rádi lijeme kečup do všeho a hrdě to považujeme za vaření.

+6/−1
1.3.2013 11:35

Š82t84ě88p71á24n 56B25u54r14i11a72n 3583843631175

Nejsem rasista, ale tuhle rasu My Češi bych nejraději vyhubil http://www.novaustava.cz/clanky/mycesi-nestastny-narod

+1/0
1.3.2013 23:12

M73i55l61a77n 78Č41e82r93n58ý 5263969449152

Proč od mámy? Třeba Heinz vyrábí, alespoň podle informací na obalech, kečup pouze z rajčat, cukru, soli, octa a koření. Proto je také dražší než ostatní. 

Přidat do rozvařených rajčat škrob a červené barvivo totiž umí každý blb.

+2/−1
1.3.2013 11:38

J82a75n 66M63o79t74ů45r66e86k 7700452551799

No zrovna Heinz moc dobře v testu nedopadl. Dává tam kdejaká stará rajčata. Nejlépe dopadl zm. Kand.

+1/0
1.3.2013 14:05

J88i56ř21í 31L42u62k88á58š83e42k 5410591370913

Jak Dianka pečlivě poslouchá, vždycky když narazí na někoho chytrýho, tak neni tak drzá. Odhaduju IQ Zdenka tak 130-140, Diany 140-150. Oba mám celkem rád, nejlepší je ale Jenda Kraus :-)

+3/−3
1.3.2013 10:40

P10e90t40r 55P26á21l20k71a 6383446180772

někoho možná šokuje, že lidi jako já pojídají kečup, smažák nebo ohřívaný párky. Mně zase připadá divný, když na dnes modní otázku "kdy jste se naposledy dobře najedl?", řada lidí pracně vzpomíná na to, jak před půl rokem snědli třeba hogo fogo langustu, telecí plíčky nebo já nevim co.

To jako ti lidi vydrželi půl roku se dobře nenajíst a jedli jenom nedobře? Proč to někdo dělá? Já jsem se naposledy dobře najedl dneska ráno, když jsem si dal housku s plátkem eidamu..

+24/−7
1.3.2013 10:27

M20i28c49h86a84l 25M31e98l51e35n 7820373837446

souhlas, to že se naperu utopencem neni horší, než když se naperu ústřicema. chci jíst to co mi chutná a né co mi někdo říká, že by mi mělo chutnat!

+15/−4
1.3.2013 10:34

K54a55r98e42l 34S13t52r81ž45a75n56o25v29s44k68ý 1268275755

Tady spíš jde o to, že když jdu do restaurace, tak chci něco, co si doma sám neudělám. Na smažený eidam s tatarkou a hranolkami nepotřebuju platit za restauraci a za kuchaře.

+13/0
1.3.2013 10:46

I22r64e52n70a 18H96r56u25b37á 6389506737173

Já jím dobře každý den :-) a většinou když sem si chtěla dát něco jakože speciál ve vyhlášeném podniku, stálo to za ......

+3/0
1.3.2013 10:49
Foto

O13n70d80ř65e64j 71M95i19c14h35a38l82í73k 7397690958

Nevím co je na kečupu špatného... zrovna on má co říkat, když propaguje tatarky a majonézy od Yoplé

+9/−13
1.3.2013 9:56

M86a39r35t17i16n 24M28a91r82š47á12l 5841183757234

No dobře, ondro, tak to nevíš. A co my tady s tim...?

+6/−8
1.3.2013 10:02
Foto

O41n70d67ř53e53j 48M77i14c53h31a65l17í39k 7247870438

Kečup je běžné dochucovadlo jako třeba chutney, různé dipi či studené omáčky. Jen je oblíbený a často se nakupuje. Jinak na něm nic zlého není. 

Špatná může být maximálně nadmíra užití, ale stejně tak je špatná sůl, pepř, sojová omáčka, ocet atd.

+11/−5
1.3.2013 10:08

R66a86d29e50k 97B24o65r 2116873524885

Ale Pohlreich ho neodstraňuje ze stolů v jídelnách kde se jí, alébrž v kuchyních, kde se vaří. On je v tom trochu rozdíl, používat kečup při vaření a při dochucování při stravování.

+21/−1
1.3.2013 10:24

R81a26d69e20k 11B38o21r 2956213164855

A srovnávat studenou omáčku s kečup, to je trochu mimo mísu pane.

+4/−1
1.3.2013 10:24
Foto

O26n56d18ř34e80j 85M49i16c88h76a94l13í44k 7977870358

opravdu?? Naopak, kečup je studená omáčka

+5/−11
1.3.2013 10:33

J24a26n 14M66a64z10ů58r94e86k 2838214648785

Yoplé dělá majonézy a tatrky?

+4/−1
1.3.2013 10:03
Foto

O27n27d76ř37e80j 70M71i41c72h43a79l60í81k 7627210868

ok, moje chyba.. nevím proč, měl jsem ho zafixovaného z nějakou tatarkou a myslel jsem, že je to Yoplé.. omlouvám se, nedělá.

+1/−3
1.3.2013 10:10

Z23d34e21n22ě13k 95S79v16o48b31o25d96a 6238472969733

To byla zakysaná smetana.

+1/0
1.3.2013 13:58

Z83d36e70n59ě28k 74S63v36o25b92o51d81a 6348152819473

http://www.vagus.cz/wp-content//www/sites/7/site17437/public_html/wp-content/zdenek3.jpg

0/0
1.3.2013 14:00

J47a18n 73M58a98z52ů75r31e46k 2698874598545

jinak na kečupu špatného není nic...je ale špatné z něj vařit

+15/−1
1.3.2013 10:06

M74a28g35d46a16l76e54n90a 60M68a47c69h84o95v19á 2543965816438

Ale on nemá nic proto přidání si kečupu k jídlu. Sám v jednom pořadu i řekl, že je to v pořádku. Ale vaření z kečupu považuje za špatné, protože vařit by se mělo ideálně ze základních surovin. Do vaření se dává rajský protlak.

+11/0
1.3.2013 10:16
Foto

O48n77d59ř14e72j 47M73i41c60h49a22l57í85k 7147800508

záleží na receptech.. do italských určitě. Ale celkově se s tím dá souhlasit... stejně nevím, že by někdo v dnešní době vařil z kečupu. Když už, tak i pro restaurace je levnější obyčejný rajčatový protlak.. když se kupuje ve velkém

+2/−5
1.3.2013 10:22

P74e25t45r 28F38i36a55l85a 4481359876243

třeba pan Babica z kečupu vaří i peče

0/0
2.3.2013 15:38

V55l65a75d49i86m54í20r 76F24i23b62i97g41e44r 5934511471214

Já kečup nepoužívám nebo minimálně, podobně to je s hořticí. Kamarád jí má rád a spotřebuje jí hodně, ale podle mě to akorát přebíjí chuť jídla, třeba když si dám špekáček, nemyslím žádný odpad ale dobrý tak není třeba přebíjet tu chuť hořticí nebo kečupem, to si pak můžu dát rohlík a s tou hořticí to chuťově vyjde skoro nastejno.

0/0
1.3.2013 11:23

J60a65n13a 54H44e39ř61m63a15n21o31v72á 6650463581587

no já si dávám spíš hořčici .-)

+2/0
1.3.2013 11:31





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.