Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

I Pohlreich má svou cenu, kečup vezme na milost za sumu se sedmi nulami

Nejznámější český šéfkuchař Zdeněk Pohlreich přiznal v televizi Óčko, že od výrobců náhražek, proti nimž tak veřejně brojí, dostává nabídky, aby se postavil za jejich výrobek. Zatím je všechny odmítl, ale jak přiznal, nechal by se zviklat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K88a21r21e98l 67Š55u29n23k92a 2918151724185

jediný co umí je želé

+3/−1
2.3.2013 12:40

P88a97v46e62l 98Z20i11k62a 3602961552399

Jestli chcete jíst pořádný OPRAVDOVÝ KEČUP,  tak si ho prostě jako já udělejte. Loni jsem uvařil asi 50 sklenic. Sice to dá nějakou práci, ale s tím, co se prodává v obchodech, se to nedá srovnat. Rajčata mám zdarma od tchána, který to vždycky přežene a pan neví, co s nimi:

http://recepty.vareni.cz/domaci-kecup-2/

+3/0
2.3.2013 8:36

J90a64r95o55s31l32a77v 11K67o95v16á61ř35í23k 4128583960810

Dobrý kečup dělá firma KAND. Stokrát lepší než Heinz.

0/0
2.3.2013 12:51

C62a15r86m13e32n 16K29e45l29l89i48e 8111861581608

Kecup je dochucovadlo.

Pouzit ho jako prisadu do vareni, napriklad misto rajskeho protlaku, by mohlo napadnout jen kuchynskeho analfabeta nebo osobu strasne linou, ktere vubec nezalezi na konecnem produktu.

Napada me take jmeno jisteho kuchynskeho inovatora, ktery nezna rozdil mezi kecupem, protlakem, stavou, drcenou rajskou smesi, polotovarovymi rajskymi omackami a podobnymi vyrobky.

+1/−1
2.3.2013 3:52

P12e22t26r 38T58l96o45u83k49a39l 7864405502555

A ten inovátor je kdo?

0/0
3.3.2013 12:38

M46i83r87o59s11l98a72v 75K84r76a92t33o24c13h42v80í76l 6563146738

Když nemá rád náhražky, proč vystupuje v náhražce na kvalitní pořad. Ty jeho nahrané výstupy podle scénáře jsou fakt trapný....

+8/−9
1.3.2013 15:15

K76r61i10s46t80ý53n14a 18H50y28n81k76o41v14á 9782436118276

Občas se na to dívám a také nejsem moc veliký zastánce instantních potravin, ale občas po nich sáhnu.

+2/0
1.3.2013 12:04

P97e97t59r 12T48l49o52u80k14a22l 7684465962155

On se i bujon dá pořídit bez glutamanu a podobných pecek, stačí hledat. Ne vždy má člověk po ruce vývar do omáčky apod. Když už nějakou náhražku tak bez toho hnoje co do toho dávají běžně.

+5/0
1.3.2013 14:26

M63o92j51m71í17r 36K58l64á28s28e70k 1762356735506

Díky za info.

+3/−3
1.3.2013 16:47

N47i70c37k 12S42a54g86e75n 9778121973962

Jo jo. Taky bych bez toho neusnul, kdybych se to nedozvedel :)

0/−4
2.3.2013 3:36

J40a10r33o13s38l58a45v 79K35o50v84á91ř39í20k 4718493940820

Já bych neusnul bez toho že byste neusnul.

+2/0
2.3.2013 12:52

N29i77c74k 54S39a70g31e74n 9688131303482

Tak to je super, ze jsme se mohli vyspat oba :)

0/−2
2.3.2013 15:01

E63v95a 38H34a60s66n86í28k47o72v96á 1244141676454

Zajímalo by mě, co takový zásadový Pohlreich papá doma, když tam není kamera. Jedna věc je dobře se najíst v restauraci a druhá věc je každodenní vaření. 

Já radši zůstanu u svých náhražek, protože nežiju proto, abych vařila. ;-)

+7/−21
1.3.2013 11:27
Foto

P86a26v49e25l 76Č13e38r17n24í77k 1618345780730

Vzhledem k tomu že uvařit z čerstvého je téměř stejně drahé jako z náhražek, lépe to chutná a časově to nevyjde o mnoho hůř, tak pochybuju že by nějaké náhražky popužíval.

+17/−1
1.3.2013 12:46

A66n37n70a 20Č32e29r46m38á42k80o46v87á 1375945116404

no jestli jíte jen instatní věci, tak asi moc dlouho nepožijete;-D ono uvařit se dá čerstvé jídlo i do 20 minut

+7/−1
1.3.2013 13:35

Z11d56e25n66ě63k 39S81v85o80b32o86d91a 6108272469873

Co mají náhražky společného s úsporou času? Vařte bez náhražek, budete to líp chutnat a budete žít stejně jako do teď.

+6/−1
1.3.2013 13:55

J34a92n 68M98o39t85ů43r56e22k 7660792211829

sice nežijete proto, abyste vařila, ale jíte proto, abyste žila!

+7/0
1.3.2013 13:55

K94a65r50e78l 28Ž75a31l32o31u57d10e73k 1414384452480

Přisprostlý zlatokop s připečeným mozkem od plotny, zaujímající pózy k naší národní kuchyni i dalším potravinám, které dle něho nejsou v kurzu.

Pardon, mě se tento "kuchař a šéf" v jedné osobě velmi oškliví. 

Řemeslo ovládá, to se nemusí diskutovat, ale jinak je horší, než řezníkův pes. Takové "vzory" jsou dnes v televizi jeden za druhým.:-/

+7/−25
1.3.2013 11:08

J24i50r49i 80S29y51k49o69r17a 5703129271386

Proc si vsichni mysli ze myslel 10 milionu. Mohl myslet 90 milionu a to pak by se uz dalo vyzit i v Australii :-)

+7/−1
1.3.2013 10:57

J32i16r26i 24S16y68k49o90r36a 5593489271216

Nicmene je jasne ze si delal srandu :-)

+17/0
1.3.2013 10:58

M13i69c47h51a39l 22N12e28z76v28a65l 9693424244

Kdyz da na stul nekdo 10, nebo dokonce 90 mega, tak jde vsechna sranda stranou :-P

+5/0
1.3.2013 17:39

N46i97c39k 57S68a60g30e14n 9288771673242

Ty jo, ja mam na stole 820 giga a je v tom nahodou srandy kopec ;)

+5/0
2.3.2013 3:39

I23r38e78n73a 58H23r30u80b33á 6379666467333

No záleží přece i na kečupu? Moje máma dělá fantastický kečup, jen rajčata, cibule a sůl, cukr (možná ještě něco), svaří, propasíruje, nandá do sklenic a zavaří. Kečup z obchodu už bych si po té její dobrotě nedala, dělám z toho třeba i omáčky.

+11/0
1.3.2013 10:48

D59u87š26a30n 86M48a95č50e97k 6160762884606

ano, takový kečup si dám taky, ale ne z obchodu vyrobený z jablečné šťávy, zahušťovadel, emulgátorů, stabilizátorů, barviv a další stovky E

+7/0
1.3.2013 10:55

K18a69r52e51l 49Ž43a32l60o53u86d15e47k 1484904202290

Přivezli jsme si kečup z německa (jeden z nejlevnějších) a při porovnání složení s "prémiovým" Hamé kečupem jsme jen překvapeně zírali. Kečup jako takový neděláme, zaváříme směs zeleniny s kořením, kterou dlouho dusíme, aby pustila vodu a zhoustla. Je to výborné k masům, na pizzu, do salátů i pomazánek.

+5/0
1.3.2013 11:11

O92n64d74ř12e89j 31S36t69a25r11o56c79h 5740263872794

Ono je to spíš o tom, že z kečupu se prostě nevaří. Nikdy. Kečup je studená omáčka, dresing k hranolkům, dochucovadlo.

Když jsem splácel byt, snědl jsem spoustu "omáček" z kečupu a teď už to nemůžu ani vidět. Pár rajčat, cibulka, česnek a bazalka, a za 15 minut je omáčka ke špagetám hotová - jo, je to o 15 minut víc, než chrstnout kečup, ale rozdíl v chuti je obrovský.

My Češi ale rádi lijeme kečup do všeho a hrdě to považujeme za vaření.

+6/−1
1.3.2013 11:35

Š66t81ě33p69á71n 63B83u25r96i89a37n 3363723431815

Nejsem rasista, ale tuhle rasu My Češi bych nejraději vyhubil http://www.novaustava.cz/clanky/mycesi-nestastny-narod

+1/0
1.3.2013 23:12

M11i56l59a86n 86Č82e34r84n16ý 5783319259782

Proč od mámy? Třeba Heinz vyrábí, alespoň podle informací na obalech, kečup pouze z rajčat, cukru, soli, octa a koření. Proto je také dražší než ostatní. 

Přidat do rozvařených rajčat škrob a červené barvivo totiž umí každý blb.

+2/−1
1.3.2013 11:38

J27a31n 14M73o21t87ů59r67e33k 7380952331919

No zrovna Heinz moc dobře v testu nedopadl. Dává tam kdejaká stará rajčata. Nejlépe dopadl zm. Kand.

+1/0
1.3.2013 14:05

J21i27ř74í 33L46u42k88á38š23e96k 5730681380913

Jak Dianka pečlivě poslouchá, vždycky když narazí na někoho chytrýho, tak neni tak drzá. Odhaduju IQ Zdenka tak 130-140, Diany 140-150. Oba mám celkem rád, nejlepší je ale Jenda Kraus :-)

+3/−3
1.3.2013 10:40

P79e97t97r 83P65á83l61k98a 6283726160312

někoho možná šokuje, že lidi jako já pojídají kečup, smažák nebo ohřívaný párky. Mně zase připadá divný, když na dnes modní otázku "kdy jste se naposledy dobře najedl?", řada lidí pracně vzpomíná na to, jak před půl rokem snědli třeba hogo fogo langustu, telecí plíčky nebo já nevim co.

To jako ti lidi vydrželi půl roku se dobře nenajíst a jedli jenom nedobře? Proč to někdo dělá? Já jsem se naposledy dobře najedl dneska ráno, když jsem si dal housku s plátkem eidamu..

+24/−7
1.3.2013 10:27

M97i31c92h51a88l 35M58e90l59e42n 7730873147976

souhlas, to že se naperu utopencem neni horší, než když se naperu ústřicema. chci jíst to co mi chutná a né co mi někdo říká, že by mi mělo chutnat!

+15/−4
1.3.2013 10:34

K78a45r37e91l 89S75t46r29ž30a74n52o39v96s48k36ý 1378655745

Tady spíš jde o to, že když jdu do restaurace, tak chci něco, co si doma sám neudělám. Na smažený eidam s tatarkou a hranolkami nepotřebuju platit za restauraci a za kuchaře.

+13/0
1.3.2013 10:46

I14r73e36n67a 39H90r13u32b79á 6129436887483

Já jím dobře každý den :-) a většinou když sem si chtěla dát něco jakože speciál ve vyhlášeném podniku, stálo to za ......

+3/0
1.3.2013 10:49
Foto

O65n20d76ř79e63j 30M81i44c23h40a32l83í73k 7307230818

Nevím co je na kečupu špatného... zrovna on má co říkat, když propaguje tatarky a majonézy od Yoplé

+9/−13
1.3.2013 9:56

M29a93r20t15i46n 32M38a92r15š18á69l 5611983717244

No dobře, ondro, tak to nevíš. A co my tady s tim...?

+6/−8
1.3.2013 10:02
Foto

O48n27d41ř63e89j 40M38i58c56h12a54l31í38k 7227360178

Kečup je běžné dochucovadlo jako třeba chutney, různé dipi či studené omáčky. Jen je oblíbený a často se nakupuje. Jinak na něm nic zlého není. 

Špatná může být maximálně nadmíra užití, ale stejně tak je špatná sůl, pepř, sojová omáčka, ocet atd.

+11/−5
1.3.2013 10:08

R16a39d12e66k 30B23o94r 2386603734545

Ale Pohlreich ho neodstraňuje ze stolů v jídelnách kde se jí, alébrž v kuchyních, kde se vaří. On je v tom trochu rozdíl, používat kečup při vaření a při dochucování při stravování.

+21/−1
1.3.2013 10:24

R50a69d25e72k 74B61o41r 2596693354125

A srovnávat studenou omáčku s kečup, to je trochu mimo mísu pane.

+4/−1
1.3.2013 10:24
Foto

O80n28d39ř62e80j 55M88i30c83h70a75l95í43k 7537910428

opravdu?? Naopak, kečup je studená omáčka

+5/−11
1.3.2013 10:33

J21a81n 96M28a68z61ů79r64e14k 2168414388585

Yoplé dělá majonézy a tatrky?

+4/−1
1.3.2013 10:03
Foto

O63n60d93ř57e45j 13M98i85c12h83a41l56í14k 7847340668

ok, moje chyba.. nevím proč, měl jsem ho zafixovaného z nějakou tatarkou a myslel jsem, že je to Yoplé.. omlouvám se, nedělá.

+1/−3
1.3.2013 10:10

Z98d48e76n41ě17k 49S26v58o52b14o61d59a 6768822269503

To byla zakysaná smetana.

+1/0
1.3.2013 13:58

Z82d87e55n22ě22k 44S48v95o55b38o21d95a 6948442369153

http://www.vagus.cz/wp-content//www/sites/7/site17437/public_html/wp-content/zdenek3.jpg

0/0
1.3.2013 14:00

J74a79n 79M48a42z88ů80r32e53k 2548404868605

jinak na kečupu špatného není nic...je ale špatné z něj vařit

+15/−1
1.3.2013 10:06

M94a33g52d16a58l39e62n12a 45M21a85c36h42o91v21á 2923875466568

Ale on nemá nic proto přidání si kečupu k jídlu. Sám v jednom pořadu i řekl, že je to v pořádku. Ale vaření z kečupu považuje za špatné, protože vařit by se mělo ideálně ze základních surovin. Do vaření se dává rajský protlak.

+11/0
1.3.2013 10:16
Foto

O19n27d32ř71e17j 46M70i43c55h65a41l89í90k 7927640678

záleží na receptech.. do italských určitě. Ale celkově se s tím dá souhlasit... stejně nevím, že by někdo v dnešní době vařil z kečupu. Když už, tak i pro restaurace je levnější obyčejný rajčatový protlak.. když se kupuje ve velkém

+2/−5
1.3.2013 10:22

P77e26t71r 52F37i77a74l22a 4771449376553

třeba pan Babica z kečupu vaří i peče

0/0
2.3.2013 15:38

V62l47a39d41i60m51í50r 13F85i15b29i44g50e92r 5914671891544

Já kečup nepoužívám nebo minimálně, podobně to je s hořticí. Kamarád jí má rád a spotřebuje jí hodně, ale podle mě to akorát přebíjí chuť jídla, třeba když si dám špekáček, nemyslím žádný odpad ale dobrý tak není třeba přebíjet tu chuť hořticí nebo kečupem, to si pak můžu dát rohlík a s tou hořticí to chuťově vyjde skoro nastejno.

0/0
1.3.2013 11:23

J54a45n51a 97H55e35ř20m29a83n65o88v54á 6950943681367

no já si dávám spíš hořčici .-)

+2/0
1.3.2013 11:31







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.