Diskuze

Vědci: Kuchaře v televizi hygiena nezajímá

Průměrně sedmi hygienických prohřešků se dopouštějí v televizních kurzech vaření kuchaři z Británie, USA a Kanady. Zjistili to kanadští vědci, když analyzovali 60 hodin tohoto vysílání. Podle nich jde o chyby, které mohou vést až k nakažení potravin například salmonelou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

slonicko_sedmitucne

13. 7. 2004 17:39
dotaz diskutujicim
a  mate to prkenko pri krajeni nahore nebo dole? 
0 0
možnosti

hasmen

13. 7. 2004 19:44
Re:
Chlapi samozřejmě nahoře
0 0
možnosti

masster

13. 7. 2004 13:01
kuchařovy zkušenosti z restaurací...
Z vlastní zkušenosti můžu říct, že tohle je NIC proti tomu co se běžně v kuchyních děje...
0 0
možnosti

Pavook

13. 7. 2004 12:51
Koho to zajímá?
Koho zajima hygiena v televiznich poradech? (ze se tomu venoval tym "vedeckych" odborniku min 60 hodin)
0 0
možnosti

glaku

13. 7. 2004 12:00
včera klece, dnes prkýnko...
Jestli si oni právě kvůli naší domácí hygieně ty Češky neberou.
Nejen že nemejou nůž, prkýnko, ale naíc daj guláš na 2 dny do lednice - a to si pak hoši ze západu baštěj ....
takové lahůdky jako svíčková nebo guláš se 6 jim ty jejich harašící čuchty připravit nemohou.
0 0
možnosti

kamo

13. 7. 2004 11:15
skladování potravin je samozřejmě něco jiného
Něco jiného je ovšem skladování potravin - když občas vidím v obchodě při 30 stupňovém vedru vajíčka,  majonézové saláty, netrvanlivé uzeniny apod. mimo chladící pult, tak mě berou  mory.
0 0
možnosti

kamo

13. 7. 2004 11:12
přílišná hygiena škodí
Přílišná hygiena škodí. Tělo, které není vystaveno občasným útokům různých bakterií je imunitně slabé. Nedoporučuje se ani používání dezinfekčních prostředků v kuchyni apod. Prostě příliš hygieny z nás dělá slabé a nemocné. Já taky vařím - prkénko zvlášť na maso a zeleninu nerozlišuju, prkénko prostě opláchnu pod vodou a utřu. Totéž s noži apod. Nikdy se  mi nic nestalo a ani nikomu jinému, kdo se u mne stravoval.
0 0
možnosti

lokutus

13. 7. 2004 12:15
Re:
Přesně tak.
0 0
možnosti

Menthol

13. 7. 2004 10:52
Umejvat, umejvat, umejvat
Jestli to nebude tím, že to jsou pořady určené pro běžné domácnosti a ruku na srdce - kdo meje prkýnko mezi zeleninou a masem?? Kdo meje nůž mezi zeleninou a masem?? Samozřejmě, že když kuchnu mouchu, tak to umeju, ale mezi okurkou a vepřovým, to teda opravdu ne. A jsem tady a bez salmonely :-)))
0 0
možnosti

rostman

13. 7. 2004 11:11
Re:
Já bych na tvým místě sepsal závěť a šel se udat na hygienu a rovnou si lehnout do nemocnice.
Jen co to dopíšu, tak to jdu udělat, včera jsem si dělal těstovinový salát se zeleninou a kuřetem a zbytek masa jsem si naložil na dnešní večeři. Jenže jsem to dělal jedním nožem (je super, proto s ním dělám všechno, i když to není ten ještě suprovější se švýcarským certifikátem od Horsta Fuchse ) a to, jestli je maso dobře naložený, jsem ochutnal prstem, kterým jsem pak krájel papriku (ale prst jsem pečlivě olíznul, to koření bylo super). Vidět mně tak kanadští vědci, tak mně asi utratí na místě.
BTW. Od doby, co platí euronormy pro hotovky, tak se nedá jíst svíčková - a to ani tam, kde byla do té doby super. Docela se divím, že jsem bez těch norem přežil až do dneška...
0 0
možnosti