Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Vědci: Kuchaře v televizi hygiena nezajímá

Průměrně sedmi hygienických prohřešků se dopouštějí v televizních kurzech vaření kuchaři z Británie, USA a Kanady. Zjistili to kanadští vědci, když analyzovali 60 hodin tohoto vysílání. Podle nich jde o chyby, které mohou vést až k nakažení potravin například salmonelou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

slonicko_sedmitucne

dotaz diskutujicim
a  mate to prkenko pri krajeni nahore nebo dole? 
0/0
13.7.2004 17:39

hasmen

Re:
Chlapi samozřejmě nahoře
0/0
13.7.2004 19:44

masster

kuchařovy zkušenosti z restaurací...
Z vlastní zkušenosti můžu říct, že tohle je NIC proti tomu co se běžně v kuchyních děje...
0/0
13.7.2004 13:01

Pavook

Koho to zajímá?
Koho zajima hygiena v televiznich poradech? (ze se tomu venoval tym "vedeckych" odborniku min 60 hodin)
0/0
13.7.2004 12:51

glaku

včera klece, dnes prkýnko...
Jestli si oni právě kvůli naší domácí hygieně ty Češky neberou.
Nejen že nemejou nůž, prkýnko, ale naíc daj guláš na 2 dny do lednice - a to si pak hoši ze západu baštěj ....
takové lahůdky jako svíčková nebo guláš se 6 jim ty jejich harašící čuchty připravit nemohou.
0/0
13.7.2004 12:00

kamo

skladování potravin je samozřejmě něco jiného
Něco jiného je ovšem skladování potravin - když občas vidím v obchodě při 30 stupňovém vedru vajíčka,  majonézové saláty, netrvanlivé uzeniny apod. mimo chladící pult, tak mě berou  mory.
0/0
13.7.2004 11:15

kamo

přílišná hygiena škodí
Přílišná hygiena škodí. Tělo, které není vystaveno občasným útokům různých bakterií je imunitně slabé. Nedoporučuje se ani používání dezinfekčních prostředků v kuchyni apod. Prostě příliš hygieny z nás dělá slabé a nemocné. Já taky vařím - prkénko zvlášť na maso a zeleninu nerozlišuju, prkénko prostě opláchnu pod vodou a utřu. Totéž s noži apod. Nikdy se  mi nic nestalo a ani nikomu jinému, kdo se u mne stravoval.
0/0
13.7.2004 11:12

lokutus

Re:
Přesně tak.
0/0
13.7.2004 12:15

Menthol

Umejvat, umejvat, umejvat
Jestli to nebude tím, že to jsou pořady určené pro běžné domácnosti a ruku na srdce - kdo meje prkýnko mezi zeleninou a masem?? Kdo meje nůž mezi zeleninou a masem?? Samozřejmě, že když kuchnu mouchu, tak to umeju, ale mezi okurkou a vepřovým, to teda opravdu ne. A jsem tady a bez salmonely :-)))
0/0
13.7.2004 10:52

rostman

Re:
Já bych na tvým místě sepsal závěť a šel se udat na hygienu a rovnou si lehnout do nemocnice.
Jen co to dopíšu, tak to jdu udělat, včera jsem si dělal těstovinový salát se zeleninou a kuřetem a zbytek masa jsem si naložil na dnešní večeři. Jenže jsem to dělal jedním nožem (je super, proto s ním dělám všechno, i když to není ten ještě suprovější se švýcarským certifikátem od Horsta Fuchse ) a to, jestli je maso dobře naložený, jsem ochutnal prstem, kterým jsem pak krájel papriku (ale prst jsem pečlivě olíznul, to koření bylo super). Vidět mně tak kanadští vědci, tak mně asi utratí na místě.
BTW. Od doby, co platí euronormy pro hotovky, tak se nedá jíst svíčková - a to ani tam, kde byla do té doby super. Docela se divím, že jsem bez těch norem přežil až do dneška...
0/0
13.7.2004 11:11

eBacil

Re: Umývat je normální - i doma
JÁ myju nůž i mezi okurkou a masem, a považuju to za samozřejmost. Nebo spíš - používám jiný nůž, a samozřejmě jiné prkénko. Není to vůbec problém a je to jistější. Ovšem v domácnosti je to věc každého člověka, jestli chce nebo nechce dostat salmonelózu nebo ne. Jinak mohu každého ubezpečit, že do kontaktu s mikroby se dostáváme tak jako tak, takže to, že bychom "přílišným umýváním" byli nějak zchoulostivělí, nehrozí.
0/0
13.7.2004 12:46







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.