Anne Willanová: JAK PŘIPRAVIT KUŘE (Ikar)

-
Útlost dalšího svazku z edice 101 praktických rad nic nemění na tom, že by si ho měli k základní výbavě přibalit ty slečny či mladí muži, kteří se rozhodli vyplout z domovského přístavu, a tedy na hony se vzdálit maminčině plotně. Nejen jednoduchý text, ale především desítky názorných fotografií pomohou i těm méně šikovným zvládnout jak úkony zcela základní, k nimž patří například očistění či rozporcování kuřete, tak ty náročnější, třeba vykosťování nebo nadívání. Recepty pak nabízejí jídla zvládnutelná za pár minut stejně jako ta, co vyžadují hodně surovin a neméně tolik času. Před návštěvou se však můžete blýsknout dobrotou z kuchyně japonské, francouzské, španělské, indonéské, marocké... Pokud vám ovšem bude na hostech skutečně záležet, vynechte pro jistotu kuře po yorkshirsku, neboť z nabídky britských delikates se vyplatí volit spíše ty tekuté...