Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    481 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2013 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    67,7 g

    77 %

    68 %

  • Vláknina

    5,1 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    16,1 g

    26 %

    24 %

  • Tuky

    16,6 g

    25 %

    24 %

  • nasycené

    6,7 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Nahrubo nakrájený špenát vložíme do cedníku. Špagety uvaříme podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě al dente, tedy uvnitř pevné na skus.
  2. Těstoviny scedíme ke špenátu do cedníku a špenát necháme zavadnout. Na středním ohni v pánvi rozehřejeme olej ze sušených rajčat.
  3. Přidáme nasekaný česnek, červenou papriku, nakrájená sušená rajčata, sůl, pepř a za stálého míchání restujeme asi minutu.
  4. Zesílíme oheň, přilijeme vývar a necháme ho zredukovat na polovinu. Vmícháme zakysanou smetanu, nastrouhaný parmazán a máslo. Nakonec přidáme špagety i špenát a promícháme.
Autor:

Podobné recepty

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.

Grilované avokádo s rajčaty a mangovou omáčkou

Grilovací sezona je tady a grilované avokádo musíte rozhodně ochutnat.